De beste klinieken voor proctologie

Anale aandoeningen zijn geen onderwerpen waarover mensen graag praten. Dat is begrijpelijk, maar het is echter onnodig om rond te blijven lopen met deze vervelende klachten. Gespecialiseerde proctologie klinieken zijn prima in staat de meeste anale klachten snel en effectief te verhelpen. Een aantal van deze klinieken is aangesloten bij Zelfstandige Klinieken Nederland en voldoet dus aan de strenge eisen van het ZKN-keurmerk.

Wat is proctologie?
De proctologie is een onderdeel van de geneeskunde dat zich richt op de diagnostiek en behandeling van aandoeningen aan het rectum, de anus en de dikke darm. Voorbeelden van dergelijke afwijkingen zijn fistels, aambeien, ontstekingen in het rectum of de anus, maar ook ernstigere afwijkingen zoals de ziekte van Crohn of darmkanker.

Waarvoor kunt u terecht bij een proctologie kliniek?
De proctoloog of colorectale chirurg gebruikt een aantal onderzoeksmethoden om anale afwijkingen of aandoeningen op te sporen. Endoscopisch onderzoek in de vorm van een Sigmoidoscopie geeft een duidelijk beeld van het rectum, de anus en de dikke darm. Daarnaast kun u bij een proctologie kliniek terecht als u last heeft van aambeien, een anaal fissuur (wondje of scheurtje), anale wratten (condylomata) of huidflapjes bij de anus. Maar ook bij algemene klachten rond de anus zoals pijn, jeuk, branderigheid, bloedverlies of fecaal vochtverlies krijgt u een diagnose en beh
andeling op maat.

Waarom een proctologie kliniek met het ZKN-keurmerk?Klinieken met het ZKN-keurmerk hebben geen wachtlijsten en kennen een korte doorlooptijd van zowel onderzoek als behandeling. U hoeft niet zoals in ziekenhuizen weken of zelfs maanden te wachten op een uitslag, onderzoek of behandeling. U krijgt dezelfde kwaliteit medische zorg, maar u kunt daarnaast ook rekenen op een persoonlijke benadering, een prettige zorgomgeving en service die past bij een moderne zorginstelling. Factoren die voor veel mensen belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste proctologie kliniek.

Kies een proctologie kliniek met het ZKN-keurmerk
De keuze voor de zorgconsument wordt met de huidige ontwikkelingen in de zorgsector steeds groter. Dit is volgens ons een goede ontwikkeling, maar het maakt het voor de zorgconsument ook moeilijker om te kiezen. Zelfstandige Klinieken Nederland wil deze keuze voor u vergemakkelijken door u een overzicht van klinieken te bieden die voldoen aan belangrijke kwaliteitscriteria. Neem eens een kijkje op de website van de bij ZKN aangesloten klinieken.