Wednesday 30 November

Jak Dekker nieuwe voorzitter ZKN

Op 30 november is Jak Dekker in de ledenvergadering van ZKN tot voorzitter gekozen. Dekker was al vice-voorzitter van ZKN.

Voorgaand voorzitter Gerard Smith draagt de voorzittershamer met een gerust hart over. Smith: “Jak Dekker heeft zijn sporen bewezen in onze branche. Namens ZKN heeft hij het Bestuurlijk Hoofdlijnenakkoord ondertekend. Zelfstandige klinieken zijn voor veel behandelingen een goed of beter alternatief voor het reguliere ziekenhuis.” Met het aflopen van de termijn van voorzitter Smith, blijft hij nog wel in beeld. Gerard Smith gaat zich richten op het uitbouwen van het kwaliteitsbeleid van ZKN. Zelfstandige klinieken willen hiermee een voorsprong nemen op de ziekenhuizen.

Jak Dekker (1967) is algemeen directeur van Equipe Zorgbedrijven, een groep van zelfstandige klinieken waaronder Xpert Clinic, Helder Kliniek en Velthuis Kliniek. Jak Dekker heeft bedrijfskunde gestudeerd op Nijenrode en is sinds 1995 actief als ondernemer in de zorg. Sinds 30 juni is Dekker lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW namens ZKN. Dekker is mede bekend van zijn columns op Skipr.

Als vice voorzitter van ZKN is Yolande Mansveld gekozen. Mansveld is sinds 2007 werkzaam als Algemeen Directeur bij Medinova en is sinds 2008 bestuurslid van ZKN.

Naar nieuwsoverzicht