Ervaringen uit de praktijk

Daniëlle G. (49)

Angina pectoris (vernauwing van de hartslagader)

“Ik heb echt een engeltje op mijn schouder. Want als ik hier niet naartoe was gegaan, was ik misschien wel dood geweest. Ik weet nu dat ik een wandelende tijdbom was. De hartslagaderen waren dichtgeslibd. Ik had het zelf niet eens zo door. Het was mijn zuster die merkte dat ik bij het lopen heel snel moe werd. Toen ik hier binnenstapte, was ik in het ziekenhuis (niet de HartKliniek dus) al ingepland voor een operatie aan mijn baarmoeder. Als die was doorgegaan, had ik het zeker niet overleefd.

Mijn geluk was dus dat ik hier heel snel terecht kwam. Om precies te zijn al een dag nadat ik bij de huisarts was geweest. Vanuit hier werd ik meteen doorverwezen naar het ziekenhuis voor een hartkatheterisatie. Daarna volgde al snel een openhartoperatie. In totaal zijn vier omleidingen gemaakt.

“Met de operatie ben je nog niet genezen. Je moet weer op krachten komen en een nieuwe leefstijl ontwikkelen. Gelukkig woon ik in de buurt van de kliniek. Het mooie is dat hier in het gebouw alles bij elkaar zit. Een etage hoger zit de fysiotherapie, waar ik mijn conditie weer op peil breng. En om de hoek bij de cardioloog zit een diëtiste die me begeleid om mijn eetpatroon aan te passen. Ik ben van nature een echte lekkerbek, weet u, en in Surinaams eten zit vaak veel zout en vet. Het gaat zó veel beter nu. Ik heb echt het gevoel dat ik een nieuwe kans in het leven heb gekregen.”

Patiënt bij HartKliniek

 

Daniëlle G. (49) - Angina pectoris (vernauwing van de hartslagader)