Ervaringen uit de praktijk

Lex Houterman (62)

Angina pectoris (vernauwing van de hartslagader)

“Mijn huisarts kwam met de suggestie om naar deze kliniek te gaan. Je hebt daar uitstekende specialisten en kunt er meteen terecht, zei hij. Ik was toen nog in de fase van mijn leven dat ik altijd haast had, dus de keuze was snel gemaakt. Ik worstelde toen al lang met mijn gezondheid. Ik had pijn in mijn rug en moeite met ademhalen. Op dat moment was ik al minder gaan werken omdat ik last had van vermoeidheid en hartkloppingen.

Bij het onderzoek bleek helaas dat het mis was. Vanaf dat moment ben je een hartpatiënt. Dat is niet alleen fysiek zwaar, maar ook mentaal. Daarom is het belangrijk dat hier mensen werken die blijk geven van empathie. Afspraken zijn vlot geregeld en steeds heb je het gevoel dat iedereen de tijd voor je heeft. Het is voorgekomen dat mijn specialist me om tien uur ‘s avonds vanuit zijn auto belde omdat hij nog eens had nagedacht over een vervolgstap. De HartKliniek groeit nu snel, maar ik hoop wel dat dat intermenselijke behouden blijft.

Bij mij bleek een hartoperatie noodzakelijk. Gelukkig was de samenwerking tussen de specialisten van het ziekenhuis en de kliniek uitstekend. Bij de revalidatie bleek ook dat deze kliniek goed is in samenwerking met andere zorgverleners. Ik ging regelmatig naar een diëtiste die gespecialiseerd is in de begeleiding van hartpatiënten. Zij houdt in de gebouwen van de hartstichting haar spreekuren. Bij de kliniek in Almere is een gespecialiseerde praktijk voor fysiotherapie. Daar loop ik mijn specialist regelmatig tegen het lijf en dan informeert hij meteen hoe het gaat.”

Patiënt bij HartKliniek

 

Lex Houterman (62) - Angina pectoris (vernauwing van de hartslagader)