Ervaringen uit de praktijk

Eric Vlaanderen (53)

Behandeling van angina pectoris

Acht jaar geleden kwam ik bij Cardiologie Centra Nederland voor de behandeling van angina pectoris, pijn op mijn borst. Ik koos voor deze zelfstandige kliniek door hun snelheid van handelen; ik zag een wachtlijst niet zitten.

De cardioloog luisterde naar mijn klachten, onderzocht me zorgvuldig en maakte een ECG. Daaruit bleken niet direct grote hartproblemen. Toch vermoedde hij dat er meer met mij aan de hand was. Daarom gaf hij het academisch ziekenhuis opdracht voor directe vervolgonderzoeken. Toen bleek dat ik vijf bypasses en een openhartoperatie moest ondergaan. Behoorlijk heftig, want ik was op dat moment pas 45. Maar wat ben ik blij dat het gebeurd is! Dankzij het adequate en efficiënte handelen van de cardioloog kan ik dit nu navertellen.

Recentelijk overkwamen mij twee TIA’s. Bij de kliniek kreeg ik meteen diverse onderzoeken en ze installeerden AliveCor op mijn iPhone. Dit is een innovatieve app die dagelijks twee ECG’s maakt. Ze vonden dit voor mij een aanrader omdat de app ook checkt op hartfibrillatie. De nazorg is uitstekend; Cardiologie Centra Nederland houdt letterlijk en figuurlijk vinger aan de pols. Ik krijg snel vervolgafspraken, ook in verband met de voorgeschreven en veranderde medicatie. Ze vragen belangstellend hoe het met me gaat, controleren op bijwerkingen en ik krijg meteen een update van mijn medische toestand.

Ik vind de sfeer, de alertheid en de voor mijn gevoel oprechte betrokkenheid in de kliniek prettig. Dat geeft me vertrouwen. Wanneer dat noodzakelijk is, ondernemen ze meteen actie..In een regulier ziekenhuis ontkom je niet aan wachtlijsten en langere wachttijden tussen behandelingen. Als ik me niet goed voel of specifieke klachten heb, en ik bel de kliniek, word ik snel geholpen. De cardioloog belt altijd dezelfde dag nog terug: een enorme service.

Eric Vlaanderen (53) - Behandeling van angina pectoris