Ervaringen uit de praktijk

Mariette van Katwijk (46)

Borstverkleining en borstlifting

Al jaren had ik de wens om mijn borsten te laten verkleinen en direct te liften. Vorig jaar is mijn wens in vervulling gegaan bij Boerhaave Medisch Centrum.

Mijn eerste contact had ik met een consulente. Zij vertelde alle praktische informatie en gaf mij het nodige leesvoer mee. Tevens kreeg ik haar telefoonnummer, mocht ik na de afspraak nog vragen hebben dan kon ik haar altijd bereiken. Dit vond ik zeer prettig. Een paar dagen later had ik een afspraak met de chirurg. Tijdens deze afspraak heb ik mijn wens besproken, de consulente was hier ook bij aanwezig. Ik had een nadrukkelijke wens qua cupmaat. De chirurg liet mij beeldmateriaal zien en besprak de mogelijkheden. Na het prettige gesprek heb ik met de consulente mijn keuze besproken en vastgezet.

Vlak voordat de operatie zou plaatsvinden kwam de chirurg langs om het operatiegebied ‘af te tekenen’ en vertelde hij nogmaals rustig de procedure. Door de goede voorbereiding van de consulente, het leesmateriaal en het prettige contact met de chirurg ging ik met een gerust hart de operatiekamer in. Na de operatie was ik erg nieuwsgierig naar mijn cupmaat. Het eerste wat ik deed toen ik wakker was, was snel even kijken. Ik was eigenlijk al direct blij. Er was goed geluisterd en ik had de maat die ik wilde. De overnachting in Boerhaave Medisch Centrum heb ik als zeer prettig ervaren. De vriendelijke verpleegkundigen kwamen vaak kijken en hielpen mij indien dit nodig was. Na mijn ontslag werd ik de dag erna gebeld door een verpleegkundige met de vraag hoe het thuis ging. Dit vond ik zo fijn en persoonlijk!

De vervolgafspraak bij de arts vond een week na de operatie plaats. Tijdens de afspraak werden de pleisters verwijderd en kreeg ik een zalf voor een beter herstel van de littekens. Na drie maanden vond wederom een nacontrole plaats. Een jaar na de ingreep moet ik voor de laatste keer op controle komen. Ik heb lang naar deze ingreep toegeleefd en ben erg blij dat Boerhaave Medisch Centrum mij zo goed en persoonlijk heeft geholpen. Ik kan Boerhaave Medisch Centrum van harte aanbevelen!

Mariette van Katwijk (46) - Borstverkleining en borstlifting