Ervaringen uit de praktijk

Christina Lagcher-Smit (72)

Hartritmestoornissen

“Het zijn hier echt prima artsen, hoor. Maar weet je wat voor mij soms het allerbelangrijkste is als ik hartritmestoornissen heb? Dat ik weet dat ik altijd kan bellen en dan een vertrouwde specialist aan de telefoon krijg. Het is voorgekomen dat ik midden in de nacht opbelde. Mijn specialist was helemaal niet chagrijnig. Toen ik een beetje begon te huilen zei hij dat ik niet bang hoefde te zijn. Hij raadde me aan eerst rustig een kopje thee te drinken en even televisie te kijken voor wat afleiding. Dat helpt me op zo’n moment al zó veel.

Ik ken de specialisten die deze kliniek zijn begonnen nog uit de tijd dat we allemaal nog in het ziekenhuis werkten. Ze hadden allebei een uitstekende reputatie. Toen de cardioloog die me eerder behandelde een baan in Limburg kreeg, heb ik me hier gemeld. Ik kon meteen langskomen. Je hoeft hier nooit lang te wachten op een afspraak.

Bij het maken van afspraken wordt altijd rekening met je gehouden. Onderzoeken en behandelingen worden bijvoorbeeld kort na elkaar gepland, zodat je niet eindeloos hoeft terug te komen. En altijd krijg je de uitslagen van onderzoeken meteen na afloop. Het verschil met het ziekenhuis is dat ze hier geen operaties doen, en dat bijvoorbeeld hartkatheterisatie (een onderzoek waarbij een katheter door de pols of de lies via de slagader naar het hart wordt gebracht) wordt uitbesteed. Gelukkig is de samenwerking met de ziekenhuizen heel goed.”

Patiënt bij HartKliniek

 

Christina Lagcher-Smit (72) - Hartritmestoornissen