Stichting Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie logo

Stichting Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie

 

Over Stichting Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie

Het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie (MCHZ) is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten in een hyperbare kamer, door toediening van 100% zuurstof onder overdruk via een mondkapje. Het MCHZ is als Zelfstandig Behandel Centrum gevestigd in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) Goes.

Een aantal indicaties komen in aanmerking voor behandeling met hyperbare zuurstof. 

  • Late radiatieschade: dit zijn klachten die enige tijd na de radiotherapie ontstaan. U kunt bijvoorbeeld denken aan pijnlijke verhardingen onder de huid, pijnlijke armbeweging en lymfoedeem (na borsttumor), slikklachten, verminderde speekselproduktie en bijna geen smaak meer hebben (na tumor in hoofd/halsgebied), veel aandrang om te plassen vooral tijdens de nacht, pijnklachten in bekkenbodem tijdens het zitten, bloed bij het plassen/bij de ontlasting (na tumor van prostaat, blaas, baarmoeder).
  • Complexe voetwonden bij patiënten met Diabetes Mellitus
  • Acute weefselschade (bijvoorbeeld na een (bedrijfs)ongeval of trauma) 
  • Ernstige infecties of vergiftigingen (o.a. CO-vergiftiging)

Wij kennen geen wachtlijsten. U kunt vrijblijvend een afspraak maken met onze arts voor een intakegesprek om uitleg te krijgen over deze therapie. Mocht blijken dat u hiervoor in aanmerking zou kunnen komen, dan zal onze arts altijd eerst met uw behandelend arts contact opnemen voor goed overleg. 

Specialisatie

Overige

Contactgegevens

Kaart

 

 

 
Bovenstaande informatie is afkomstig van de kliniek. ZKN is een onafhankelijke branchevereniging en draagt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina. ZKN geeft geen adviezen over individuele lid-organisaties. Voor de meest actuele informatie over een kliniek raden wij u altijd aan de website van de betreffende kliniek te raadplegen.