Nieuwsbericht

Primeur: Eerste ZKN-kliniek wisselt gegevens uit met PGO via MedMij

22 april 2021

Reumazorg Zuid West Nederland is de eerste zelfstandige kliniek die de Basisgegevensset Zorg uitwisselt met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) via het MedMij Afsprakenstelsel. Reumazorg ZWN is één van de 6 versnellers die de uitdaging is aangegaan voor de versnelde optie van module 1 van de VIPP 5 subsidieregeling. Zij zijn ruim een maand voor de deadline van 31 mei 2021 live gegaan. Dat is maar liefst 16 maanden eerder dan de reguliere deadline.

Digitale regie dankzij PGO
Een eigen PGO geeft patiënten de mogelijkheid hun gezondheidsgegevens in te zien van verschillende zorgverleners en zelf aan de slag te gaan met hun gezondheid. Het biedt een compleet dossier, waarin alle zorgverleners, uiteenlopend van ziekenhuizen, behandelcentra, huisarts, paramedici tot apotheken, informatie kunnen delen met de patiënt en elkaar. Dit onderscheid zich van een patiëntenportaal, dat slechts van één zorgaanbieder geleverde informatie bevat.

Meer tijd voor de patiënt
Dankzij meer inzicht in de gezondheidsgegevens voelen patiënten zich ondersteund en verantwoordelijk voor hun gezondheid. Bestuursvoorzitter Reumazorg ZWN, drs. Josien Veris: “De informatie uit de PGO helpt patiënten bij de voorbereiding op het spreekuur, waardoor zij beter in gezamenlijkheid met onze artsen tot de best passende behandeling kunnen komen”. Doordat patiënten goed voorbereid en geïnformeerd bij de arts komen, wordt het consult effectiever ingezet en komt er meer tijd vrij voor begeleiding voor de patiënt.

VIPP 5 subsidieregeling
In totaal doen 213 instellingen mee aan de VIPP 5-subsidieregeling. Dit zijn ziekenhuizen, klinieken, categorale instellingen, UMC’s en audiologische centra. De deadline van de 3 modules van de VIPP 5 regeling loopt tot 1 juli 2023.

Zie het volledige persbericht van Reumazorg Zuid West Nederland

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Jaco Visscher.

Profielfoto van Jaco Visscher
Contactpersoon