Nieuwsbericht

NovaCair nieuwe sponsorpartner van ZKN

19 januari 2023

Zelfstandige klinieken Nederland (ZKN) en NovaCair zijn per 1 januari 2023 een sponsorovereenkomst aangegaan. Novacair zal als nieuwe partner haar kennis en expertise op het gebied van het optimaliseren van het intake- en preoperatieve proces beschikbaar stellen aan de leden van ZKN. Een aantal klinieken werkt in de praktijk al met de ondersteuning of oplossingen van NovaCair.

NovaCair is in 2017 opgericht door Rik Bijl, anesthesioloog uit het Amsterdam UMC. Bijl geeft aan: ‘Vanuit de praktijk ken ik de problemen die ontstaan in de zorg. Veel administratie, minimale voorselectie voor patiënten die aandacht behoeven en personeelstekorten die veel impact hebben op de houdbaarheid van ons zorgstelsel. Problemen die vaak op te lossen zijn door procesaanpassingen en betere samenwerking tussen de werkvloer en IT(-systemen). Door kritisch te kijken naar de werkwijze van de zorginstelling en waar nodig het proces te ondersteunen met software is het mogelijk om efficiënter te werken, waardoor de tekorten minder voelbaar worden’.

Praktijkvoorbeelden
In de praktijk werken klinieken zoals Bergman Clinics, het Heelkunde Instituut Nederland (klik voor een video) en Annatommie MC al met de screeningssoftware E-POS van NovaCair. Dit wetenschappelijk gevalideerde medisch hulpmiddel geeft een triage-advies met de inzichten over comorbiditeit van de patiënt, geldende contra-indicaties, het geschikte vervolgconsult op basis van de geldende richtlijnen. E-POS kan al gekoppeld worden aan meerdere EPD’s.

Door de triage-vragenlijst beschikbaar te stellen bij patiënten thuis, soms zelfs nog voor het eerste consult met de specialist, krijgen patiënten de tijd om een keuze te maken over de toepasbare interventies. De specialist ziet hierbij gelijk of de patiënt valt binnen de operatiescope van de kliniek. Dit levert een tijdsbesparing op voor zowel patiënt als kliniek en wordt in sommige gevallen als oplossing ingezet bij tekorten aan POS- of anesthesiemedewerkers.

Foto: Ondertekening sponsorcontract door Pieter Verbruggen (NovaCair) en Paulette Timmerman (ZKN).

Sponsormogelijkheden ZKN
ZKN biedt organisaties de mogelijkheid om zich als sponsor aan ZKN te verbinden als zij een relevant product of dienst bieden voor klinieken. “In het geval van NovaCair zien we duidelijk dat ze klinieken potentieel kunnen helpen met het inrichten van een nog efficiënter proces. Daarnaast past deze vorm van screening die deels bij mensen thuis plaatsvindt naadloos aan bij het principe van passende zorg.” Aldus Hugo Meulblok, manager verenigingszaken bij ZKN.

NovaCair en ZKN werken aan een ZKN academie op het gebied van het optimaliseren van het intake- en preoperatieve proces. Novacair hoopt zelf ook geïnspireerd te worden door ZKN-leden om zo tot meer bruikbare toepassingen binnen de zorg te komen.

Meer informatie
Wilt u het systeem van NovaCair zelf eens bekijken? Neem vooral contact op via www.novacair.com
Meer informatie over de sponsors van ZKN en de sponsormogelijkheden vindt u hier.
 

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Hugo Meulblok.

Profielfoto van Hugo Meulblok
Contactpersoon