Nieuwsbericht

Nieuwe Elsevier “Beste ziekenhuizen en klinieken 2023” vergelijkingen

30 maart 2023

Elsevier heeft nieuw onderzoek naar de beste klinieken en ziekenhuizen gepubliceerd voor zes nog niet eerder beoordeelde behandelingen. Deze publicatie is een aanvulling op eerder onderzoek van Elsevier in november 2022 toen hier ook aandacht aan werd besteed en waarbij zes andere behandelingen werden uitgelicht. Het gaat dit keer om behandelingen voor de aandoeningen lage rug hernia, verwijde buikslagader, beroerte, dikke darm kanker, chronische nierschade en slokdarm- en maagkanker. Vier van de zes onderzochte behandelingen worden enkel uitgevoerd bij ziekenhuizen. Voor deze behandelingen zijn dan ook geen scores van klinieken in te zien.   

Artikelen lezen?
Hierboven vindt u de linkjes naar de diverse artikelen over de onderzochte behandelingen, welke deels alleen in te zien zijn voor abonnees.
U kunt hier een los exemplaar van het magazine aanschaffen. In het artikel in het magazine mist de nuance dat vier van de zes onderzochte behandelingen enkel uitgevoerd worden bij ziekenhuizen. Hierdoor wordt ten onrechte de suggestie gewekt dat zowel klinieken als ziekenhuizen deze behandelingen bieden en enkel ziekenhuizen het ‘beste’ scoren. In de online artikelen en social media uitingen van Elsevier is dit inmiddels aangepast

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Lian van Mourik.

Profielfoto van Lian van Mourik
Lian van Mourik
Contactpersoon