Nieuwsbericht

ZKN in gesprek met Zorgvisie over toekomst medisch specialistische zorg

31 mei 2024

Naar aanleiding van het artikel in Zorgvisie van 21 mei over het standpunt van Zilveren Kruis ten aanzien van klinieken, zijn ook wij in gesprek gegaan met Zorgvisie om onze visie te geven op de toekomst van de medisch specialistische zorg. 

Directeur Paulette Timmerman en manager bekostiging Ronald van Breugel van ZKN zijn in gesprek gegaan met Zorgvisie over de toekomst van de medisch specialistische zorg.

“Waar kan die zorg het best worden geleverd en hoe moet die worden gefinancierd?”, wil ZKN directeur Paulette duidelijk hebben. “Daarover moeten we het gesprek aangaan met al die relevante partijen.” ZKN reageert daarmee op de uitspraak van de directie van Zilveren Kruis op Zorgvisie dat de maximumgrens is bereikt van zbc’s bij de planbare zorg. Daarom gaat onze directeur op korte termijn in gesprek met Zilveren Kruis over de rol van zbc’s in het zorglandschap: “Hoe houden we de zorg betaalbaar, van goede kwaliteit en vooral toegankelijk?"

Van Breugel: “Om te komen tot zo’n systeemwijziging moet er wel regie komen. Een masterplan moet de route uitstippelen, maar wel op korte termijn. Het is vijf voor twaalf. Met alle betrokken partijen, want we willen niet dat er onderweg in dat traject ongelukken gebeuren. We hebben ook de ziekenhuizen nodig. We zijn er niet om de ziekenhuizen te laten omvallen.”

Lees het hele artikel op Zorgvisie.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Ronald van Breugel.

Profielfoto van Ronald van Breugel
Contactpersoon