Hoeveel vaccins heeft uw kliniek nodig voor uw medewerkers? 

 

29-01-2021 | VWS en RIVM hebben ZKN gevraagd het vaccinatieprogramma voor te bereiden voor alle klinieken in Nederland. Dit geldt zowel voor leden van ZKN als niet-leden en voor zelfstandige behandelcentra en privé klinieken. Als kliniek bent u reeds uitgenodigd om deel te nemen aan een uitvraag waarbij we u vragen hoeveel vaccins u straks nodig heeft voor uw kliniek. Wanneer u lid bent van ZKN heeft u deze uitnodiging van ZKN ontvangen en hoeft u onderstaande uitvraag niet in te vullen. Wanneer u geen lid bent ontvangt u deze uitvraag van IGJ (op 29 januari). U kunt, als niet-lid, ook direct reageren op deze uitvraag via de link hieronder. Deze link komt overeen met de link die u van IGJ heeft ontvangen.  

We vragen u met klem om de vragen zo snel als mogelijk, maar uiterlijk 10 februari, te beantwoorden en te verzenden. Indien u niets invult kan ZKN met betrekking tot het vaccineren van uw medewerkers niets voor u betekenen.

Klik hier om uw aantallen door te geven

(Let op: dit is alleen voor klinieken die GEEN lid zijn van ZKN en die nog niet hebben gereageerd op de IGJ mail.)

Wanneer en hoe wordt er gevaccineerd?
Zoals het er nu naar uitziet zullen vanaf april de zorgmedewerkers en mogelijk ook de overige medewerkers van uw kliniek gevaccineerd kunnen worden tegen COVID-19. Hiervoor moeten vaccins gereserveerd en besteld worden. Waar en wanneer kliniek medewerkers gevaccineerd zullen worden is op dit moment nog niet bekend. ZKN zal u hierover actief informeren zodra er meer bekend is. ZKN kan alleen de klinieken informeren van wie zij de gegevens heeft, dit zijn de ZKN-leden en alle niet-leden die hebben deelgenomen aan de uitvraag.

Uw gegevens en privacy
ZKN is niet in het bezit van de gegevens van alle klinieken in Nederland die geen lid zijn van ZKN. Om die reden heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), alle (bij haar bekende) klinieken in Nederland aangeschreven met het verzoek om aan de vaccinatie uitvraag deel te nemen. Het is als kliniek uw eigen keuze om hieraan deel te nemen. De gegevens die u aan ZKN doorgeeft zullen niet worden doorgegeven of ingezien door de IGJ. ZKN zal uw gegevens gebruiken om; aantal te bestellen vaccins per postcodegebied door te geven aan het RIVM en u te informeren over het (hoe en wanneer van het) vaccinatieprogramma. Uw gegevens worden door ZKN in lijn met de AVG verwerkt.

De uitnodiging van IGJ is verzonden aan de contactpersoon van uw kliniek die bij de IGJ bekend is, waarschijnlijk de directie/bestuurder van uw kliniek. Stem alstublieft intern af of uw de uitvraag heeft ontvangen en wie deze invult.

Vragen?
Mocht u naar aanleiding van deze informatie of de uitvraag vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met ZKN via marloes.franken@zkn.nl en annemiek.gras@zkn.nl.

 >> Bekijk hier alle veelgestelde vragen. <<