14-04-2021

Drie voorbeelden van klinieken die samenwerken met ziekenhuizen om wachtlijsten aan te pakken waren recent in het nieuws. Dit is hard nodig nu sommige ziekenhuizen opnieuw (een deel van) de zorg moeten afschalen door corona waardoor patiënten langer moeten wachten op hun behandeling. Door de samenwerking met klinieken kan een deel van de zorg toch doorgang vinden. 

Limburg
In de Limburger verscheen een artikel over de rol die klinieken kunnen spelen bij het wegwerken van wachtlijsten. Als voorbeeld wordt de Annadal Kliniek uit Maastricht genoemd. Het artikel is hier te lezen voor abonnees van de Limburger.

Zaandam & Amstelveen
Het Noordhollands Dagblad deelt een voorbeeld van het Zaans Medisch Centrum die wachtlijsten voor knie- en heupprotheses aanpakt door samen te werken met ZKN-lid Annatommie MC uit Amstelveen. Al vanaf december opereert de orthopedisch chirurg van het Zaans Medisch Centrum circa 1 dag per week op de klinieklocatie in Amstelveen. Naar verwachting zal een dergelijke aanpak nog het hele jaar nodig zijn om de achterstanden in te halen. 
Het gehele artikel is hier te lezen voor abonnees van het Noordholland Dagblad.

Twente - Enschede
"Chirurgen, orthopeden en anesthesiologen van Medisch Spectrum Twente (MST) gaan vanaf 14 april opereren bij Equipe Zorgbedrijven in Enschede." Aldus een artikel in Skipr. “De samenwerking met Equipe Zorgbedrijven geeft ons nog meer mogelijkheden een inhaalslag te maken met onze zorg. Patiënten die voor een dagopname komen, kunnen we zo sneller helpen”, laat MST-bestuurder Jan den Boon weten.