"Menzis wil patiënten helpen om gemakkelijker de weg naar particuliere klinieken te vinden. De zorgverzekeraar begint over een paar weken met publicatie van beoordelingen van de zorgkwaliteit." Aldus een artikel in de Tubantia van 07-02-2018.

Het artikel gaat verder met uitleg van de directeur zorg van Menzis, Joris van Eijk, over waarom ze patiënten gaan verwijzen: 

"Zelfstandige behandelcentra zijn bedacht omdat je sommige behandelingen veel efficiënter buiten een ziekenhuis kunt uitvoeren. De niet-complexe zorg is planbaar en kun je dus beter in een apart centrum onderbrengen. Wij als zorgverzekeraar juichen dat toe, want de klinieken die wij contracteren hebben echt meerwaarde voor de patiënt. De behandelingen zijn er bijvoorbeeld goedkoper, of de wachtlijsten korter, of de kwaliteit van de zorg is er beter, of een combinatie van die drie.”

"Dat zijn voor Menzis allemaal redenen om met een groot aantal klinieken een contract te sluiten. Dat betekent dat hun behandelingen worden vergoed, ook als mensen alleen een basisverzekering hebben. Van Eijck: „Het valt gewoon onder de Zorgverzekeringswet.”"

Lees hier het hele artikel van Tubantia

RTV Sternet schreef ook een artikel over het nieuws van Menzis met als uitgelicht voorbeeld de behandeling van oogaandoeningen bij klinieken versus ziekenhuizen.