ZKN staat voor Zelfstandige Klinieken Nederland. Wij behartigen als branchevereniging, sinds 1990, de belangen van onze leden. In 2021 heeft ZKN 132 leden met het ZKN-keurmerk die samen 425 vestigingen door heel Nederland hebben. Onze leden beschikken allemaal over het ZKN-keurmerk. Dit keurmerk staat voor medische specialistische zorg van hoge kwaliteit, voor persoonlijke aandacht, korte wachttijden, patiëntveiligheid en uitstekende service en nazorg. In 2021 heeft ZKN ook 7 kandidaat-leden die in het traject van het behalen van het ZKN-keurmerk zitten.

Klinieken met een ZKN-keurmerk bieden medisch-specialistische zorg. Van de ZKN-klinieken levert 94% verzekerde zorg. In 2019 werden 995.500 patiënten behandeld in een kliniek en bedroeg de omzet van de verzekerde zorg 933 miljoen.*

Zelfstandige klinieken focussen zich voor het merendeel bewust op één of enkele specialismen. Iedereen binnen de kliniek is met dat specialisme bezig. Dit zorgt er voor dat zij elke dag de beste kwaliteit, de kortste wachttijd en juiste service kunnen bieden.

Patiënten waarderen deze aanpak. Niets voor niets behalen klinieken het hoogste cijfer voor patiënttevredenheid van alle medisch specialistische zorgaanbieders, namelijk een 8,8**.

Innovatieve zorg
Kenmerkend voor ZKN-klinieken is het innovatieve karakter; vernieuwende behandelwijzen en een vooruitstrevende manier om proces en organisatie invulling te geven. Wilt u op de hoogte blijven van wat ZKN en haar leden ondernemen? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Bron: Vektis, 2019 (meest recente data)
** Bron: Zorgkaart Nederland, 2017

Meer weten over ZKN?

Sponsors

Ook uw naam en logo kan hier staan! Interesse?

Neem contact op met info@zkn.nl

ZKN wordt ondersteund door: