ZKN staat voor Zelfstandige Klinieken Nederland. Wij behartigen als branchevereniging, sinds 1990, de belangen van onze leden. In 2022 heeft ZKN 136 leden met het ZKN-keurmerk die samen 402 vestigingen door heel Nederland hebben. Onze leden beschikken allemaal over het ZKN-keurmerk. Dit keurmerk staat voor medische specialistische zorg van hoge kwaliteit, voor persoonlijke aandacht, korte wachttijden, patiëntveiligheid en uitstekende service en nazorg. In 2022 heeft ZKN ook 3 kandidaat-leden die in het traject van het behalen van het ZKN-keurmerk zitten.

Klinieken met een ZKN-keurmerk bieden medisch-specialistische zorg. Van de ZKN-klinieken levert 93% verzekerde zorg. In 2020 werden 962.412 patiënten behandeld in een kliniek. Dat is 14,5% van het totaal aantal patiënten dat specialistische zorg krijgt. 

Zelfstandige klinieken focussen zich voor het merendeel bewust op één of enkele specialismen. Iedereen binnen de kliniek is met dat specialisme bezig. Dit zorgt er voor dat zij elke dag de beste kwaliteit, de kortste wachttijd en juiste service kunnen bieden.

Patiënten waarderen deze aanpak. Niets voor niets behalen klinieken het hoogste cijfer voor patiënttevredenheid van alle medisch specialistische zorgaanbieders, namelijk een 8,8**.

Innovatieve zorg
Kenmerkend voor ZKN-klinieken is het innovatieve karakter; vernieuwende behandelwijzen en een vooruitstrevende manier om proces en organisatie invulling te geven. Wilt u op de hoogte blijven van wat ZKN en haar leden ondernemen? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

* Bron: Vektis, 2021
** Bron: Zorgkaart Nederland, 2016-2020

Meer weten over ZKN?

Sponsors

Ook uw naam en logo kan hier staan! Interesse?

Neem contact op met info@zkn.nl

ZKN wordt ondersteund door: