Controleer of uw gegevens aankomen bij LIR

Vanaf 1 januari 2019 bent u wettelijk verplicht om implantaatgegevens te registreren, mee te geven aan de patiënt en op uniforme wijze aan te bieden aan het LIR (Wkkgz). Het is van belang dat u controleert of uw aangeleverde gegevens juist zijn ontvangen in LIR. 2019 is een overgangsjaar. Vanaf 1 januari 2020 zal de inspectie dit gaan handhaven.

Lees verder...
Nieuws - 19/11/2019

Medische implantaten: The Implant Files & LIR

TV-programma Radar deelde op 26 augustus de resultaten van een onderzoek naar medische implantaten: The Implant Files (deel 2). In de uitzendingen wordt genoemd dat bijwerkingen kunnen worden gemeld bij het Meldpunt Bijwerkingen Implantaten zodat problemen bij een specifiek implantaat snel gesignaleerd worden. Dit is niet hetzelfde als de wettelijke verplichting om implantaten te registreren bij het Landelijk Implantaten register (LIR). 

Lees verder...
Nieuws - 27/08/2019

Pilot klinieken aansluiting LIR

Naast het verzamelen van gegevens met betrekking tot de hoog risico implantaten wordt een pilot uitgevoerd. Dit doen wij om de praktische haalbaarheid van het aansluiten op het LIR in kaart te brengen en u te adviseren over de implementatie.

Lees verder...
Nieuws - 03/04/2018