Medicatieveiligheid door Clinic Care Services


Datum: 01/Oct/2019
Van: 12:00 tot: 16:00
Locatie: ZKN, Zoetermeer, Zilverstraat 69

Het doel is om u in deze ZKN Academie te inspireren en te helpen om uw medicatieprocessen 'state of the art' te krijgen en te houden, zodat u ook op het gebied van medicatieveiligheid voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en de in het ZKN-keurmerk opgenomen eisen. Medicatieveiligheid is een belangrijk thema en onderdeel van het ZKN-keurmerk. Voor IGJ is medicatieveiligheid een speerpunt waarvoor het in toenemende mate zelfstandige klinieken bezoekt.

De volgende onderwerpen worden behandeld: 

  • Veilige meldingscultuur en leren van de (bijna) fouten met medicatie
  • Veilig voorschrijven, op basis van een AMO (actueel medicatie overzicht) én middels een EVS (een elektronisch voorschrijfssysteem) als waarschuwing voor interacties en dubbelmedicatie
  • Veilige opslag van medicatie (o.a. risico verwisseling bij look-a-likes naast elkaar) 
  • Volledige en toch efficiënte documentatie (o.a. het vastleggen van de dubbelcheck op eenduidige wijze zonder dat je eindeloos checklistjes aan het invullen bent).

Vanaf 12.00 uur staat de lunch voor u klaar.

Deze academie wordt voor (kandidaat-)leden van ZKN aangeboden door Tanja Hamilton-ter Brake (ziekenhuisapotheker) en Laurens Mausen van Clinic Care Services. Clinic Care Services is partner van ZKN en levert geneesmiddelen (w.o. meegeefmedicatie) en hulpmiddelen aan klinieken en levert de toezichthoudende apotheker.

Bezoek Clinic Care Services ook op de informatiemarkt tijdens het ZKN Congres op 13 juni a.s.

 

Inschrijven voor deze cursus Terug naar ZKN Academie

 

Contactgegevens

Zilverstraat 69, 2718 RP,
Postbus 340, 2700 AH,
Zoetermeer
Tel +31 (0)70 -317 79 80
info@zkn.nl

Sponsors ZKN

ZKN wordt ondersteund door: