Activiteit

ZKN academie over Tijd voor Verbinding (TvV), een patiëntveiligheid programma

11 apr
11 april 2023
12:30 tot 13:30
ZKN academie

Op dinsdag 11 april van 12.30-13.30 uur zal Stephanie Scholte, netwerkbouwer Zelfstandige Klinieken bij programma Tijd voor Verbinding u alles vertellen over dit programma, de relevantie voor kllinieken en het doel ervan en hoe u kunt aansluiten. De academie is informerend bedoeld, maar ook om onderling ervaringen te delen. 
 

Wat biedt het programma Tijd voor Verbinding?
Het programma TvV zet zich in voor patiëntveiligheid en de drie belangrijkste oorzaken van vermijdbare sterfte en schade uit de Nivel monitor ziekenhuizen; Antistolling, kwetsbare ouderen en het multidisciplinaire gesprek. Bij het laatste ligt de focus op het reflecteren op de dagelijkse zorg, in plaats van op het uitvoeren van de primaire zorg zoals bij een MDO. De thema’s sluiten tevens aan bij de IGJ Verbeterdoelen die voor een aantal klinieken van toepassing zijn. Onderliggende rode draad in het programma is het Safety-II gedachtegoed, waarbij de focus niet alleen ligt op wat fout gaat, maar ook op alles wat goed gaat in de dagelijkse praktijk. Leven deze thema's in uw kliniek of kunnen ze wat meer aandacht gebruiken? Dan biedt het programma o.a. ondersteuning, relevante (netwerk)bijeenkomsten, nieuws en informatie en halen ze ook graag uw praktijkvoorbeeld(en) op. Deelname is kosteloos en geldt alleen voor het thema of thema’s die relevant zijn voor uw organisatie.
Doelgroep: Deze academie is bedoeld voor verpleegkundigen, kwaliteitsmedewerkers en managers, of andere geïnteresseerden vanuit de klinieken. Uw kliniek hoeft nog niet mee te doen met het programma Tijd voor Verbinding.


Vragen?
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Stephanie Scholte, netwerkbouwer Zelfstandige Klinieken bij programma Tijd voor Verbinding of kijken op de website van het programma.

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »