Nieuwsbericht

Subsidie & online cursus Ontregel de Zorg’

6 maart 2023

Vanuit programma (Ont)regel de zorg, die zich bezig houdt met het verlagen van onnodige administratie en regeldruk in de zorg, wordt een interessante subsidie en gratis cursus aangeboden. 

Subsidie ronde voor ontregelprojecten geopend

Van 1 tot en met 31 maart 2023 kan subsidie aangevraagd worden voor ontregelideeën. Dit is alleen van toepassing op verzekerde zorg. 
Op de website van DUS-I vindt u meer informatie over de regeling en kan direct een aanvraag gedaan worden. Lees vooraf wel even goed de voorwaarden door! Deze subsidieronde is de 2e ronde, een derde (en laatste) ronde opent op 1 november 2023. 


Gratis online cursus 'Ontregelaar in de zorg' per 1 maart 2023 beschikbaar

Werkt u in de zorg en wilt u af van overbodige werkprocessen en meer tijd voor uw patiënt of client? Volg dan de gratis online cursus (e-learning) tot Ontregelaar in de zorg, deze wordt door VWS beschikbaar gesteld. Zo leert u meer over de herkomst en aanpak van regeldruk in uw eigen zorginstelling op een moment dat uw het beste past. 
Werkt u als verpleegkundige, verpleegkundig specialist of verzorgende? Dan kunt u na afronding accreditatiepunten aanvragen.

Er is ook een vervolgtraining beschikbaar 'Training tot Ontregelaar in de Zorg'. Dit is een training van drie dagdelen op locatie waarbij u leert om in de eigen organisatie een ontregelproject op te zetten en echt werk te maken van het aanpakken van onnodige processen en administratie. 

Praktische informatie over de e-learning

  • Inschrijven gaat gemakkelijk via E-learning & training | (Ont)Regel de Zorg (ordz.nl) Je kunt vervolgens direct starten waar en wanneer het jou goed uitkomt.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden
  • De e-learning is bedoeld voor alle zorgmedewerkers die meer willen leren over hoe onnodige administratie ontstaat en wat u kunt doen om dat te verminderen.
  • Houd er rekening mee dat u ongeveer 60 minuten bezig bent. Tussentijds kunt u stoppen en later verder gaan op het punt waar u bent gebleven.

Praktische informatie over de vervolg training

  • Inschrijven kan op Training Ontregelaar in de zorg - De Argumentenfabriek Hier vind u ook meer informatie over data en locaties.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden
  • De training is bedoeld voor alle zorgmedewerkers, kwaliteitsmedewerkers en beleidsmedewerkers die direct werk willen maken van onnodige processen of administratie en terwijl ze de training volgen aan een ontregelproject uit de eigen zorginstelling willen werken
  • De training bestaat uit 3 dagdelen en een online ontregelspreekuur en is alleen fysiek beschikbaar.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Marloes Franken.

Profielfoto van Marloes Franken
Contactpersoon