Nieuwsbericht

Samen onze schouders zetten onder de zorgtransformatie

27 februari 2024

Bewezen innovaties opschalen. 

Er zijn talloze slimme digitale en hybride technologieën die zowel zorgverleners, patiënten, cliënten als burgers kunnen helpen in het houdbaar houden van de zorg- en welzijnssector. Maar het blijkt lastig om deze technologieën breed op te schalen. Daarom is Digizo.nu in het leven geroepen.

Onder de vlag van het Integraal Zorgakkoord (IZA) zijn de 14 partijen het initiatief Digizo.nu gestart. Een platformorganisatie die bewezen innovaties helpt bij het opschalen van effectieve en bewezen innovaties voor zorg en welzijn. De organisatie werkt samen met experts, marktpartijen en vertegenwoordigers van alle aangesloten partijen.

Het Integraal Zorg Akkoord heeft namelijk als doel gesteld dat sectoren onderzoeken welke (zorg)processen geschikt zijn voor digitale en/of hybride zorg. Van deze geschikte zorgprocessen komt 70% digitaal of hybride beschikbaar. Van alle zorg die hybride wordt aangeboden, wordt gestreefd naar een inclusiepercentage van minimaal 50% van de patiënten/cliëntenpopulatie waarvoor de hybride processen geschikt zijn.

Ontdek hoe Digizo.nu ondersteunt bij het opschalen van bewezen digitale en hybride processen. Bekijk de video!
Digizo.nu wordt officieel gelanceerd tijdens het IZA-Congres op 4 maart.

Heeft u binnen uw kliniek een zorgproces al digitaal of hybride ingericht? Laat het ons weten! 
Door innovatieve oplossingen te delen, inspireren en stimuleren we het zorgveld en laten we zien waar klinieken goed in zijn. 

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Iftin Mohamud.

Profielfoto van Iftin Mohamud
Contactpersoon