Activiteit

Bijeenkomst ZE&GG en ZKN over publicatie Uniforme Data Definities en Landelijke Monitor

08 mei
8 mei 2023
14:00 tot 15:00
Relevante externe bijeenkomsten
Soort: Online

Graag willen we jullie uitnodigen voor een bijeenkomst die het programma ZE&GG samen met Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) organiseert. Het betreft de publicatie van een aantal Uniforme Data Definities en de Landelijke Monitor. Voor meer achtergrond informatie hierover volg de Uniforme Data Definitie link naar de website van ZE&GG.

Het is belangrijk om na te gaan of uw organisatie ook daadwerkelijk de zorg levert die het hier betreft. Want indien dit het geval is dan zullen ook de data van uw organisatie deel uit maken van de Uniforme Data Definitie en de Landelijke Monitor en dan is deze bijeenkomst zeer relevant voor jullie.

Het gaat om de volgende aanbevelingen van de implementatieagenda van ZE&GG (op de implementatieagenda is meer info te vinden over deze onderwerpen):

Cardiologie

ZZ-PoB-24 en VK-CAR-005   

Eerst optimaal medicamenteuze behandeling vóór PCI

 

Neurochirurgie

VK-LAG-003

Vraag geen MRI aan tijdens de natuurlijke herstelperiode of na een hernia-operatie

 

Orthopedie

DoL-R1-006 en VK-ORT-003 en ZZ-ART-001      

Het verminderen van niet-gepaste artroscopieën en MRI’s bij degeneratieve knieën bij patienten van 50 jaar en ouder zonder slotklachten

VK-ORT-005       

Geen subacromiale decompressies bij jonge patiënten met een pijnlijke schouder

 

Oogheelkunde

ZnM-GGG-003        

Comparing the effectiveness and costs of bevacizumab to ranibizumab in patients with exudative age-related macular degeneration (COSD).  

Tijdens deze online bijeenkomst op maandag 8 mei van 14.00 tot 15.00 uur wordt toegelicht hoe het proces van publicatie van Uniforme Data Definities eruit ziet en op welke wijze klinieken hierbij worden betrokken.

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »