Activiteit

Lunch&Learn - NEN7510 deel 2, een onneembare hobbel?

26 sep
Dinsdag 26 september 2023
12:00 tot 13:00
ZKN academie

Benieuwd naar voldoen aan de NEN7510 zonder daarvoor een heel nieuw systeem in te richten? Meld je aan voor deze online Lunch & Learn sessies!

De invoering van de AVG in 2018 heeft ervoor gezorgd dat grote en kleine zorginstellingen veel aandacht hebben besteed aan de bescherming van gegevens van patiënten en cliënten. Ook klinieken die lid zijn van ZKN hebben maatregelen genomen om de informatie te beveiligen.

Door de focus op de AVG ligt de nadruk vaak sterk op het beschermen van persoonsgegevens. Een bredere kijk op informatiebeveiliging ontbreekt soms nog. En daar biedt de NEN7510 uitkomst. Deze norm beschrijft de inrichting van een managementsysteem voor informatiebeveiliging (het ISMS) en biedt hulp bij het inrichten van beheersmaatregelen.

Het inrichten van een ISMS op basis van de NEN7510 blijkt in de praktijk een lastige hobbel voor veel klinieken. Dat is niet terecht. De ervaring leert dat veel al op orde is. De kunst is om het ISMS en de beheersmaatregelen onderdeel te maken van het bestaande kwaliteitsmanagementsysteem. Maar hoe doe je dat? In twee Lunch & Learn sessies gaan Arnoud de Vos (QVOX) en Johan Krijgsman (IGJ) er voor zorgen dat dit duidelijk wordt.

In de eerste online sessie, op 25 september, zal de norm zelf kort worden toegelicht. Daarbij kijken we vooral naar een aantal specifieke zaken die je volgens de wet geregeld moet hebben om aan de norm te kunnen voldoen. Ook laten we zien hoe de norm je daarbij kan helpen. En we gaan in op de eisen die de IGJ stelt.

In de tweede online sessie, op 26 september, leggen we een verband tussen de norm en je bestaande kwaliteitsmanagementsysteem. Dan wordt duidelijk hoe je kunt voldoen aan de NEN7510 zonder daarvoor een heel nieuw systeem in te richten. Dus, wil je weten hoe je deze hobbel kunt nemen? Meld je dan aan voor deze Lunch & Learn sessies!

Let op! Bij voorkeur volg je beide sessies, de sessies zijn niet op zich staand maar aanvullend aan elkaar.

Wist u overigens dat de IGJ een Q&A heeft over de NEN7510

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »