Nieuwsbericht

Inzicht in uitwisseling BgZ door pilots

7 juli 2022

De pilots waarin getest is hoe de uitwisseling van de Basisgegevensset Zorg (BgZ) volgens het Twiin Afsprakenstelsel werkt, zijn afgerond. In een eindrapport zijn alle inzichten en conclusies gebundeld.  

Aan de pilots hebben drie instellingen meegedaan zodat verschillende varianten getest konden worden. De deelnemende instellingen waren Sint Maartenskliniek, Diasoft en Reumazorg ZWN/MI Consultancy. Het UMCG heeft materiaal aangeleverd waarmee kon worden getest. In een testomgeving hebben de instellingen de verschillende uitwisselconcepten en –standaarden kunnen beproeven.  

Inzichten en koers module 3 
Tijdens de looptijd van de pilots zijn de bevindingen met diverse stakeholders en EPD-leveranciers besproken. Het werd duidelijk wat de mogelijkheden zijn, welke randvoorwaarden ingevuld moeten worden en ook welke uitdagingen er nog zijn. Op basis daarvan heeft het VIPP 5 programmabureau de gewenste koers voor module 3 bepaald.  

Alle inzichten en conclusies zijn te lezen in dit eindrapport

Meer weten?  
Wil je meer informatie over de Twiin-pilots van VIPP 5? Stuur dan een bericht naar projectleider Ageeth Wahle. Zij neemt daarna contact met je op. 

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Tamara Giezeman.

Profielfoto van Tamara Giezeman
Contactpersoon