Nieuwsbericht

Inspiratiesessie Optimaal Pijnbeleid | IGJ verbeterdoel

6 september 2022

Op maandag 3 oktober organiseert de IGJ van 17.00 tot 18.00 uur een inspiratiesessie over Optimaal Pijnbeleid. Dit is in het kader van de IGJ verbeterdoelen waarvan pijnbeleid er één is. Tijdens de sessie leert u over hoe andere klinieken en ziekenhuizen dit thema hebben aangepakt via de plan-do-check-act (PDCA)-cyclus. Eén van de praktijkvoorbeelden komt van Kliniek Viasana. 

De IGJ werkt sinds 2020 ook met het aanleveren van verbeterdoelen. Verbeterdoelen zijn nieuw binnen de MSZ en om die reden organiseert IGJ inspiratiesessies. Tijdens deze sessies hoort u van ziekenhuizen en klinieken hoe zij dit thema hebben aangepakt. Bij een verbeterdoel beschrijven zorgaanbieders hun plan-do-check-act (PDCA)-cyclus. Door de manier waarop zij bezig zijn met het verbeterdoel, laten ziekenhuis en klinieken zien hoe zij hun leer- en verbetercyclus hebben geregeld. Door het delen van deze goede voorbeelden kunnen anderen hiervan leren om zo hun proces te verbeteren. Het is een mooi leerproces, waarin ook IGJ samen met de samenwerkende partners leert en verbetert.

Praktijkvoorbeelden
Tijdens de inspiratiesessie over Optimaal Pijnbeleid worden praktijkvoorbeelden gedeeld vanuit het Albert Schweitzer ziekenhuis door Addy van Hooren en Wilma Walter en vanuit Kliniek ViaSana door Bregje Esmeijer. Deze sprekers vertellen hoe zij vorm gegeven hebben aan het verbeterdoel en hoe het pijnbeleid er in hun zorginstelling uit ziet.

Meer info en aanmelden
Klik hier voor meer over deze inspiratiesessies en aanmelden.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Marloes Franken.

Profielfoto van Marloes Franken
Contactpersoon