Waarom kwaliteitsinformatie over zorg belangrijk is en voor wie

Met kwaliteitsindicatoren wordt de kwaliteit van zorg bij bepaalde aandoeningen in kaart gebracht. Op deze manier kan de kwaliteit van ziekenhuizen en zelfstandige klinieken voor specifieke aandoeningen eenduidig met elkaar worden vergeleken. Patiënten, ziekenhuizen, artsen en zorgverzekeraars maken daar elk op hun eigen manier gebruik van. Een nieuwe set van kwaliteitsindicatoren voor 2020 over de kwaliteit van medisch specialistische zorg is onlangs definitief vastgesteld.

Lees verder...
Nieuws - 07/10/2019

Klinieken met ZKN-keurmerk presteren zichtbaar beter

In aanvulling op IGJ publiceert ZKN haar kwaliteitsonderzoeksrapport ‘Zichtbaar beter’. Dit onderzoek is met behulp van onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia opgesteld op basis van de IGJ-data. Hieruit concludeert ZKN dat klinieken met het ZKN Keurmerk zich kwalitatief onderscheiden van klinieken zonder keurmerk.

Lees verder...
Nieuws - 28/03/2019

Elsevier: Beduidend meer ZKN-klinieken halen de maximale score in lijst 'Beste Klinieken"

"Beduidend meer ZKN-klinieken halen de maximale score van vier bollen, bijna één op de vier. Bij de overige klinieken is dat slechts één op de zestien." Zaterdag 23 maart publiceerde Elsevier de jaarlijkse lijst 'Beste Klinieken'. ZKN leden met het ZKN-keurmerk behoren tot de beste klinieken van Nederland. Volgens Elsevier is het de moeite waard om na te gaan of een kliniek een ZKN-keurmerk heeft.

Lees verder...
Nieuws - 23/03/2019

Klinieken bereiden zich voor op Brexit

De uitkomst van de Brexit onderhandelingen lijkt tot op het laatste moment onzeker te zijn. Alle klinieken lopen een groot risico omtrent hun medische hulpmiddelen bij een no-deal Brexit. ZKN adviseert klinieken zich goed voor te bereiden op Brexit.

Lees verder...
Nieuws - 22/01/2019

Stop gebruik Mardeno illustraties

Het is niet toegestaan om Mardeno illustraties, uit de voormalige “Mardeno Patiëntenatlas”, te gebruiken. Dat is de uitkomst van een schikking, na een langlopend proces. Lees verder voor meer informatie over de illustraties, de schikking en of het gevolgen heeft voor uw kliniek. 

Lees verder...
Nieuws - 27/12/2018