Nieuwsbericht

Alle indicatoren verslagjaar 2021 zichtbaar in SKI

7 september 2022

Vanaf 7 september is ook de Basisset MSZ 2021 van de klinieken beschikbaar in de benchmarkingtool SKI. Dit is later dan gepland vanwege vertraging in aanlevering door de IGJ. De indicatoren van de Transparantiekalender 2021 van de klinieken en de Basisset MSZ 2018 tot en met 2020 waren al eerder dit jaar te zien in SKI.

SKI is beschikbaar voor klinieken die lid zijn van ZKN. De benchmarkingtool geeft zorginstellingen inzicht in de gemiddelden en spreiding van de aangeleverde indicatoren van de eigen instelling en een vergelijkingsgroep. Deze vergelijkingsgroep kan worden samengesteld uit verschillende typen klinieken, zo kunnen  klinieken, ziekenhuizen en revalidatiecentra zich onderling vergelijken. Daarnaast kan een vergelijking worden gedaan met instellingen specifiek uit de eigen regio, of één-op-één vergelijkingen met instellingen. De tool helpt zorginstellingen bij het monitoren en verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Medewerkers van ZKN-klinieken kunnen via ZKN een SKI-account aanvragen. Stuur hiervoor een mail naar marloes.franken@zkn.nl of lees meer hierover in het bericht dat we eerder hierover publiceerden.

Nieuwe indicatoren en herformuleringen

Het grootste deel van de indicatoren van de dataset 2021 komt overeen met 2020. Enkele indicatorvragen zijn geherformuleerd. Wanneer in SKI naast het jaar 2021 een ander jaar is geselecteerd, dan toont de navigatieboom aan de linkerzijde de indicatorvragen van 2021. Bij de resultaten van de indicatoren zijn de data van alle geselecteerde jaren terug te zien (mits hiervoor een indicator aanwezig was in die jaren).

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Marloes Franken.

Profielfoto van Marloes Franken
Contactpersoon