Nieuwsbericht

Versneld testen tijdens VIPPtathon

13 september 2022

Voor het succesvol uitwisselen van gegevens met Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s) is vooraf testen noodzakelijk. De praktijk leert dat alleen het behalen van het MedMij-label geen garantie geeft op een vlekkeloze uitwisseling. VIPP 5 organiseert samen met Stichting MedMij, VZVZ en Nictiz een VIPPtathon waarin instellingen en leveranciers alle gelegenheid krijgen om in een hoog tempo intensief te testen.

Tijdens de drie weken durende VIPPtathon testen instellingen en leveranciers in de hele keten EPD-DVZA-PGO aan de hand van verschillende testscripts. Dit gebeurt onder begeleiding van een testteam dat alle bevindingen oppakt en direct werkt aan probleemoplossingen. Voor de deelnemers aan de VIPPtathon betekent dit dat zij binnen drie weken op de juiste manier gegevens kunnen uitwisselen van het bronsysteem (EPD) naar de PGO via de DVZA.

Programma
De VIPPtathon vindt plaats van maandag 17 tot en met vrijdag 28 oktober 2022. Gedurende die periode staat een aantal gezamenlijke online bijeenkomsten gepland.Tussen de bijeenkomsten door worden deelnemers geïnformeerd en ondersteund door de specialisten die op afstand werken aan het oplossen van de gevonden problemen. Klik hier voor de uitgebreide planning.

Aanmelden
Aanmelden voor de VIPPtathon kan door een e-mail te sturen naar VIPP@NFU.nl. Het is van belang om uw EPD-leverancier en DVZA hierover te informeren en te vragen om zich ook aan te melden.

Meer informatie
Met vragen of voor meer informatie kunt u mailen naar VIPP@NFU.nl of aansluiten bij het bijpraatuurtje van de NVZ op 15 september.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Jaco Visscher.

Profielfoto van Jaco Visscher
Contactpersoon