Nieuwsbericht

Gezocht: mensen die met VWS in gesprek willen over de regeling bij het wetsvoorstel Kwaliteitsregistraties zorg

10 oktober 2022

Het ministerie van VWS moet voor ieder wetsvoorstel, besluit of regeling dat regeldruk met zich meebrengt een panelgesprek voeren met mensen die te maken krijgen met de nieuwe regels. Dit geldt ook voor de regeling bij het wetsvoorstel Kwaliteitsregistraties zorg.

VWS is op zoek naar de mensen die werken met kwaliteitsregistraties die het leuk zouden vinden om hier tijdens een panelgesprek over door te praten. Dit kunnen zorgprofessionals zijn, maar ook kwaliteits- of ict-medewerkers. Onderwerpen voor het gesprek zijn:

  • Wat gaan de nieuwe regels straks betekenen voor uw werk?
  • Waar maakt u zich zorgen over?

VWS heeft tijdens deze gesprekken een luisterende rol en neemt de resultaten mee in de consultatieronde. VWS hoopt eind november het gesprek te plannen en zijn flexibel in tijd en plaats (kan ook ’s avonds na kantooruren). VWS zorgt voor de catering en vergoeding van reiskosten.
 

Het gaat om 1  bijeenkomst van 1,5 uur. De laatste publieke versie van het wetsvoorstel staat op www.internetconsultatie.nl. Het gesprek is bedoeld voor de ministeriële regeling (de toetsingscriteria van de commissies en ZIN) die bij het wetsvoorstel hoort en nog in de maak is. Deelnemers krijgen ruim voorafgaand aan het gesprek een korte samenvatting van de regeling zodat ze zich kunnen inlezen.

Heeft u interesse om met VWS en panelgesprek te voeren over het wetsvoorstel Kwaliteitsregistraties zorg, dan kunt u contact opnemen met Joanne Bloemsaat. Zij brengt u in contact brengen met VWS.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Joanne Bloemsaat - Minekus.

Profielfoto van Joanne Bloemsaat - Minekus
Joanne Bloemsaat - Minekus
Contactpersoon