Nieuwsbericht

Eerste ZKN-kliniek kwalificeert zich voor Module 2 van VIPP 5

24 oktober 2022

Het Alexander Monro Ziekenhuis, gespecialiseerd in borst(kanker)zorg, is het eerste ZKN-lid die naast Module 1, ook Module 2 van VIPP 5 heeft behaald. Patiënten kunnen nu vanuit een PGO de op het patiëntenportaal ingevulde vragenlijsten en eHealth scorelijsten inzien.

Met Module 2 kan een instelling gegevens uitwisselen met een patiënt via een PGO. Een patiënt kan vanuit zijn PGO informatie terug sturen naar de instelling. Deze Module bestaat uit 3 subdoelstellingen waarvan tenminste twee van de drie gerealiseerd moeten zijn op 30 juni 2023. Instellingen kunnen kiezen om vragenlijsten beschikbaar te stellen via een PGO, resultaten van eHealth toepassingen te delen via een PGO of de patiënt de mogelijkheid bieden om zijn Basisgegevensset Zorg (BgZ) aan te passen in een PGO.

“Wij hebben gekozen voor de subdoelen ‘vragenlijsten’ en het gebruiken van ‘eHealth’. Dit sluit goed aan op ons huidige zorgproces. Vanuit ons patiëntenportaal hebben we hier al enige ervaring mee opgedaan. We merken dat dit voor onze patiënten meerwaarde heeft”, vertelt Arnold Vreeker, Manager ICT bij het Alexander Monro Ziekenhuis. “Dankzij de snelle implementatie van Module 2, hebben we nu tijd om dit verder uit te dragen naar onze patiënten”.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Tamara Giezeman.

Profielfoto van Tamara Giezeman
Contactpersoon