Nieuwsbericht

Acht ZKN-leden in ‘Klinieken top 2022’ van ZorgkaartNederland

14 december 2022

ZorgkaartNederland heeft op 6 december haar jaarlijkse ‘Klinieken Top 2022’ bekend gemaakt. Acht van de tien vermelde klinieken zijn aangesloten bij ZKN. Slechts 47 klinieken hadden voldoende waarderingen (100) om mee te dingen naar een plek in de top. ZorgkaartNederland heeft ook een top gepresenteerd van best gewaardeerde ziekenhuizen, fysiotherapeuten, verpleeginstellingen en thuiszorgorganisaties.

Uitreiking tijdens mini symposium
ZorgkaartNederland reikte de prijzen uit tijdens een online mini-symposium ‘Patiënt zoekt passende zorg’. Tijdens dit symposium was een van de sprekers Albert Arp, bestuurder bij Cardiologie Centra Nederland (lid van ZKN). Tijdens het gesprek aan tafel over de "Klinieken Top" schoven Ilse van Waardenburg van Boerhaave Medisch Centrum en Marina Prins van de Hartkliniek aan (beide lid van ZKN) om hun hoge scores te verklaren. 
U leest het hele verslag van het symposium hier of bekijk hier het gehele symposium terug (klinieken deel vanaf 1.08). 

Top 2022: Klinieken
ZKN feliciteert alle klinieken met deze mooie patiëntwaardering.

  • KliniekTwente, Oldenzaal
  • Alexander Monro Ziekenhuis - Borstkankerziekenhuis, Bilthoven
  • Park Medisch Centrum en Parkkliniek, Rotterdam
  • Zipper Clinics, Enschede
  • HartKliniek, Almere
  • MKA Kennemer & Meer, Haarlem
  • OCON Orthopedische kliniek, Hengelo
  • PoliDirect, Heemstede
  • Stichting Proctos Klinieken, Bilthoven
  • Boerhaave Medisch Centrum, Amsterdam

Hoe wordt de uitslag berekend?
De berekening is als volgt: elke kliniek die tussen 1 januari en 1 november 2022 meer dan honderd waarderingen kreeg, deed automatisch mee. Om aan dit aantal te komen, zijn de waarderingen van de verschillende locaties bij een organisatie bij elkaar opgeteld en voor de ziekenhuizen en klinieken ook de waarderingen van de zorgverleners werkzaam bij de locaties. Lees hier het hele bericht van ZorgkaartNederland.

In een nadere analyse laat ZorgkaartNederland weten dat van de 424 klinieken op ZorgkaartNederland maar 47 klinieken 100 waarderingen of meer hadden. 7 van de 10 klinieken in de top stonden ook in 2021 in de top. In totaliteit krijgen klinieken in 2022 op Zorgkaart een 9.0 (gebaseerd op 26.527 waarderingen). Klinieken zijn nog weinig actief met geverifieerd meten. In totaal doen pas 13 klinieken dit.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Lian van Mourik.

Profielfoto van Lian van Mourik
Lian van Mourik
Contactpersoon