Nieuwsbericht

Leden gezocht! Denk mee over verdeling en besteding onderzoeksgeld uit het IZA

21 december 2022

In het Integraal Zorgakkoord (IZA) staat dat er € 100 miljoen beschikbaar voor de programma’s Topzorg en Citrien en Doelmatigheidsonderzoek. Dit zijn drie bestaande onderzoeksprogramma’s van ZonMW die ieder in de laatste vier jaar vier onderzoeken hebben gesponsord. Al deze onderzoeken hebben plaats gevonden bij een UMC of ziekenhuis.

ZKN neemt deel aan het overleg waar besproken wordt hoe het geld verdeeld gaat worden. De NFU en NVZ wil dit geld graag onderling verdelen. Vanuit ZKN willen we graag dat een deel van dit geld ook naar klinieken gaat. Als voorbereiding op dit overleg willen we graag op maandag 16 januari 2023 van 12-14 uur met u en andere leden in gesprek gaan wat voor onderzoek in kader van passende zorg in klinieken uitgevoerd kan worden en wat nodig is daarvoor.

Interesse in deelname?
Geef uw interesse aan bij Joanne Bloemsaat (Joanne.bloemsaat@zkn.nl, 06 – 15 11 21 29). U kunt eveneens contact opnemen met Joanne als u niet bij de bijeenkomst kunt zijn maar wel ideeën heeft, op de hoogte gehouden wil worden of in de toekomst deel wil uit maken van de ZKN wetenschapscommissie. Meer over het doel en de opzet van deze commissie zal kort worden toegelicht op 16 januari.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Joanne Bloemsaat - Minekus.

Profielfoto van Joanne Bloemsaat - Minekus
Joanne Bloemsaat - Minekus
Contactpersoon