Nieuwsbericht

ZKN verwelkomt Emile van Oorschot (CEO Bergman Clinics) als nieuw bestuurslid ZKN

11 januari 2023

Emile van Oorschot, CEO van Bergman Clinics Nederland, is per 1 januari 2023 toegetreden tot het bestuur van branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Het bestuur van ZKN bestaat uit directieleden werkzaam bij ZKN-klinieken. Emile van Oorschot neemt daarmee het stokje over van Paul Degenhart, CFO bij Bergman Clinics. ZKN heet Van Oorschot van harte welkom in het ZKN-bestuur en dankt Paul Degenhart hartelijk voor zijn bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de vereniging en de branche.

Over Emile van Oorschot
Emile van Oorschot is sinds 2020 CEO van Bergman Clinics Nederland en lid van de International Executive Board van Bergman Clinics Group. Vanaf 2000 vervulde hij directierollen bij diverse internationale bedrijven in consumentenartikelen, waaronder Procter & Gamble, Danone, Nutricia en Fiskars Groep. Zijn ervaring binnen de consumentenartikelenmarkt – zowel in gezondheid als retail – draagt bij aan zijn continue focus op medewerkers, cliënten, kwaliteit en efficiëntie. Ook was Emile van Oorschot actief binnen de huisartsenzorg, waarbij hij een groot aantal huisartsenpraktijken hielp bij hun bedrijfsmatige professionalisering. Hij studeerde bedrijfskunde aan de Hotelschool Den Haag en Nyenrode Business Universiteit.

Emile Van Oorschot is blij met zijn nieuwe rol als bestuurder bij ZKN: “Wanneer we als klinieken allemaal samenwerken kunnen we het verschil maken in het verbeteren van de zorg voor de patiënt nu en in de toekomst. Ik kijk er naar uit om in mijn rol als bestuurder bij ZKN een bijdrage hieraan te leveren en mee te werken aan de duurzame inrichting van de planbare zorg in Nederland.”

Hanneke Klopper, voorzitter ZKN: “ZKN staat voor vernieuwing van de planbare zorg. Klinieken zijn onderdeel van de oplossing om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Als partner van het IZA zetten we ons dan ook in om met het zorgstelsel de beweging naar passende zorg te maken. We zijn blij dat Emile het ZKN-bestuur komt versterken.”

Namens de gehele vereniging heet ZKN Emile van harte welkom in het ZKN-bestuur. We kijken uit naar de samenwerking.

Emile van Oorschot, CEO Bergman Clinics

Beeld: Emile van Oorschot op de Algemene Ledenvergadering van ZKN bij zijn benoeming tot bestuurslid (24-11-2022). Fotograaf Tjapko de Heus.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Lian van Mourik.

Profielfoto van Lian van Mourik
Lian van Mourik
Contactpersoon