Nieuwsbericht

Vragenuurtjes verbeterdoelen IGJ

17 januari 2023

Binnenkort organiseert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) weer vragenuurtjes voor de Basisset Medisch Specialistische Zorg over de verbeterdoelen. Tijdens deze vragenuurtjes kunt u uw vragen stellen aan de IGJ of aan collega-instellingen die de verbeterdoelen aanleveren. De vragenuurtjes vinden plaats op de volgende data:

  • Donderdag 26 januari 2023 van 16.00-17.00 uur
  • Maandag 30 januari 2023 van 12.00-13.00 uur

Aanmelden voor deze vragenuurtjes is mogelijk via het aanmeldformulier op de website van de IGJ  t/m 23 januari 2023. Meer informatie en veelgestelde vragen over de Basisset Medische Specialistische Zorg en verbeterdoelen is te vinden op de FAQ-pagina.

Moet elke kliniek verbeterdoelen aanleveren aan IGJ?
Verbeterdoelen hoeft u alleen actief aan de IGJ aan te leveren indien u daarvoor een uitnodiging van de IGJ hebt ontvangen. Van alle niet-uitgenodigde klinieken verwacht de inspectie dat zij aandacht besteden aan het risico waar het verbeterdoel betrekking op heeft. Denk aan, welke maatregelen neemt u in uw kliniek om de risico's te minimaliseren en acties te borgen? Dit geldt uiteraard alleen als het verbeterdoel van toepassing is op het type zorg dat u levert. 

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Marloes Franken.

Profielfoto van Marloes Franken
Contactpersoon