Nieuwsbericht

1 juni herhaling webinar en vooraankondiging uitvraag Impactvolle Transformatie IZA

30 mei 2023

Op donderdag 1 juni van 9.00 tot 10.30 organiseren VWS en ZN een Webinar Impactvolle Transformaties IZA. Dit webinar is een herhaling van het webinar op 20 april wat snel vol zat. U kunt zich inschrijven op deze pagina (er zijn nog plekken beschikbaar).
Ook is op dezelfde webpagina een Q&A te vinden die n.a.v. de vorige webinar door VWS en ZN is aangevuld.

Een aantal klinieken hebben de eerste webinar gevolgd. Zij gaven aan dat als de door VWS en ZN reeds beschikbaar gestelde documentatie (let op: 'Proces en vereiste formulieren' bevat per stap een uitklapmenu), en de Factsheet over transformatiegelden die ZKN heeft gedeeld, de meeste informatie wel al bekend is. 

42 transformatieplannen al ingediend
Landelijk (over alle thema's en alle domeinen van het IZA heen) zijn er volgens ZN op peildatum 15 mei 42 plannen ingediend voor een snelle toets (waarvan 7 goedgekeurd) en zitten er 48 plannen in de pijplijn. ZKN bepleit met andere IZA-partijen om inhoudelijke informatie over de goedgekeurde ingediende transformatieplannen voor de eerste toets transparant te maken. Zodra deze samenvattende inhoudelijke informatie beschikbaar is, zullen we deze met u delen.

Binnenkort zal ZKN een uitvraag doen naar de mate waarin leden nadenken over ofwel al concreet werken aan het indienen van plannen ten behoeve van de snelle toets van een transformatievoorstel.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Ingrid van Uffelen.

Profielfoto van Ingrid van Uffelen
Ingrid van Uffelen
Contactpersoon