Nieuwsbericht

ZKN congres spreker Coen Jutte: “Alle signalen staan op groen om verandering in te zetten”

31 mei 2023

Hoe gaat uw kliniek bijdragen aan de zorg van de toekomst? En roept deze vraag bij u enthousiasme op of wellicht vooral weerstand? Als afsluitend spreker op het ZKN congres 2023 zal veranderkundige Coen Jutte deze thema’s aansnijden. “Op een congres doe je veel nieuwe kennis, inspiratie of contacten op. Maar wat ga je de volgende dag anders doen met die nieuwe inzichten? Ik wil mensen activeren echt wat te veranderen.”

Coen Jutte is van oorsprong ingenieur maar inmiddels theatermaker, muzikant en veranderkundige. Hij laat zijn publiek speels én confronterend de kracht van zelfreflectie ervaren. Hij legt de basis voor echte verandering en maakt van weerstand nieuwsgierigheid. Zijn technieken, tips en inzichten kunnen u persoonlijk verder helpen, uw interne organisatie maar ook vooral uw organisatie in de buitenwereld.  

De kracht van focus
Het thema van het ZKN congres 2023 is ‘de kracht van focus’. Klinieken kunnen dankzij hun focus een belangrijke bijdrage leveren aan de noodzakelijke transformatie van de zorg. Deze focus zorgt voor toegankelijke, kwalitatief hoogwaardige en betaalbare zorg bij zelfstandige klinieken. Op deze focus en kracht mogen klinieken heel trots zijn. Maar voelt u – in deze tijd van transformatie – ook de  maatschappelijke betrokkenheid of urgentie om die kracht in te zetten ter verbetering?

Coen Jutte: “Alle signalen in de zorg staan op groen om verandering in te zetten. Tegelijkertijd zijn veel organisaties helemaal niet zo bezig met die (landelijke) verandering. Of staat iedereen op elkaar te wachten. Ik ga de bezoekers van het ZKN congres leren en laten ervaren hoe ze terugkerende situaties anders kunnen aanvliegen.”

Over het ZKN congres 2023 – De kracht van focus
Het ZKN congres 2023 vindt dit jaar plaats op donderdag 15 juni in de Rijtuigenloods in Amersfoort en is exclusief voor ZKN-leden. Het is hét congres waar u bij wilt zijn om vakgenoten te ontmoeten en een portie nieuwe kennis en inspiratie op te doen. 

Het congres bevat een plenair gedeelte met sprekers Coen Jutte, Barbara Goezinne en Jan Kremer. In twee rondes met interactieve deelsessies kunnen klinieken zich laten informeren en inspireren over praktisch toepasbare thema's zoals: 'personeel vinden & behouden', 'veranderkracht bij digitalisering', 'het verduurzamen van de kliniek', 'digitale zorg en zorgcontractering', 'samenwerken met andere zorgaanbieders' en 'patiëntveiligheid: leren van de dagelijkse praktijk'. Lees hier meer en schrijf u in!

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Lian van Mourik.

Profielfoto van Lian van Mourik
Lian van Mourik
Contactpersoon