Nieuwsbericht

COVID-19 vaccinatie najaar 2023 voor zorgmedewerkers

28 augustus 2023

Vaccinatie tegen corona voor zorgmedewerkers
In het najaar van 2023 krijgen zorgmedewerkers opnieuw de mogelijkheid om zich te laten vaccineren tegen corona. Nieuw is dat vanaf 2023 dit net als de griepvaccinatie jaarlijks opnieuw zal worden aangeboden aan specifieke doelgroepen waaronder dus zorgmedewerkers. De overheid zal op korte termijn een campagne starten en zodra mogelijk zullen wij dit via de portal met u delen. Hieronder hebben wij voor u alvast wat informatie.

Vaccinatie najaar 2023

  • Het vaccin is het mRNA-vaccin XBB1.5-vaccin welke de meest recente stammen bevat.
  • interval voor vaccinatie is 6 maanden (was voorgaande jaren 3 maanden), dus vaccinatie tenminste 6 maanden na laatst doorgemaakte besmetting of vermoeden van besmetting of laatste vaccinatie.
  • Start landelijke vaccinatie is in tweede week van oktober voor de meest kwetsbaren (waaronder ouderen en mensen met een chronische aandoening), waarschijnlijk is de doelgroep zorgmedewerkers wat later aan de beurt.
  • Vaccinatieperiode is beperkt tot eind december, dit is vergelijkbaar met griepvaccinatie. 
  • Uitvoering vindt plaats door de locale GGD (vrije inloop en/of afspraak maken dit is afhankelijk van lokale GGD).
  • Zorgmedewerkers zullen via een communicatiecampagne worden uitgenodigd. Hierbij zal ZKN via de nieuwsbrief en portal een actieve rol hebben voor de leden. De uitnodiging komt dus niet meer via de werkgever. 

Op 27 september organiseert de Nederlandse Influenza Stichting samen met alle zorgkoepels een gratis webinar over de zin en onzin van vaccineren (griep en corona). Meer informatie vindt u hier.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Marloes Franken.

Profielfoto van Marloes Franken
Contactpersoon