Nieuwsbericht

Coronavaccinatie zorgmedewerkers najaar 2023

18 september 2023

Vandaag start de overheid met de campagne voor de najaarsronde 2023 coronavaccinatie. Zorgmedewerkers worden in deze campagne actief uitgenodigd om zich te laten vaccineren. 

Waarom een coronavaccinatie? 
Het coronavirus komt nog steeds voor in Nederland. de afweer tegen het coronavirus neemt na verloop van tijd af, de coronavaccinatie brengt uw afweer weer op peil. U krijgt een vernieuwd MRNA-vaccin.

Hoe wordt u uitgenodigd?

  • De zorgmedewerker van 60 jaar of ouder krijgt een uitnodigingsbrief vanuit het RIVM, maar u kunt ook gebruik maken van de brief die uw werkgever verstuurt.
  • De zorgmedewerker jonger dan 60 jaar krijgt een informatiebrief van de werkgever.
  • Deze informatiebrief mag de werkgever vanaf 19 september verspreiden. De brief is op 13 september j.l. door ZKN gemaild aan de eerste contactpersoon van de betreffende kliniek en de eerste contactpersoon vaccinatie voor zover bekend bij ons. 

Hoe maakt u een afspraak voor de coronavaccinatie?

  • Vanaf 16 oktober kunt u een afspraak maken via www.planjeprik.nl of bellen naar 0800 – 7070. U heeft hiervoor de informatiebrief niet nodig.
  • U kunt vervolgens zelf een GGD-locatie naar voorkeur kiezen, bij de GGD hoeft u de brief niet te laten zien
  • U kunt zich tot eind december 2023 laten vaccineren.

Bent u geen zorgmedewerker maar wilt u toch graag gevaccineerd worden vanwege bijvoorbeeld een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts? Ook dan kunt u een afspraak maken volgens de hierboven beschreven werkwijze.

Wilt u meer weten?
In de bijlage bij de brief die u via uw werkgever ontvangt (de visual) staat informatie over de vaccinatie, meer informatie is te vinden op www.mijnvraagovercorona.nl of bellen naar 1400 (gratis).

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Marloes Franken.

Profielfoto van Marloes Franken
Contactpersoon