Nieuwsbericht

De 'ZE&GG op weg' tour bezoekt de focuskliniek van Bergman Clinics in Rijswijk

19 september 2023

De ZE&GG op weg tour bracht vorige week een bezoek aan de focuskliniek van Bergman Clinics in Rijswijk.

Vanuit Bergman Clinics werd er verteld hoe er in de focusklinieken met doelmatigheid wordt omgegaan en hoe data hen daarbij helpen. In Clinical Experts Teams bespreken ze opvallende dingen die ze terug zien in de data en waar mogelijk sturen ze vanuit die teams bij om de zorg te verbeteren. We waren onder de indruk van het Kwaliteitskompas waarin ze hun kwaliteitsregistraties inzichtelijk maken op hun website.

Verder bespraken we hoe Bergman Clinics bij kan dragen aan zorgevaluaties die aansluiten bij hun focusgebieden en hoe ze binnen het Verpleegkundig Implementatieproject KwaliTIJD aan de slag gaan met pijnregistratie en hierna mogelijk meer verpleegkundige onderwerpen oppakken.

Een rondleiding door de kliniek liet zien hoe je met soms simpele aanpassingen kunt zorgen voor een efficiënte indeling van je pand en een mooie ne rustige omgeving voor de patiënt.

Samen voo passende zorg!
Want de prachtige data waarover Bergman Clinics beschikt en de grote patiëntaantallen die ze op sommige ingrepen hebben bieden grote meerwaarde voor het programma ZE&GG en de brede beweging naar passende zorg.

Volgende ZE&GG op weg in ... kliniek
Wilt u het team van ZE&GG ook in uw kliniek verwelkomen? Mail dan naar martine.dejong@zkn.nl.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Martine de Jong.

Profielfoto van Martine de Jong
Contactpersoon