Nieuwsbericht

Wordt u ook lid van de Commissie Toegepast Wetenschappelijk onderzoek en Innovatie?

1 november 2023

Dit jaar is ZKN de commissie Toegepast Wetenschappelijk onderzoek en Innovatie gestart. Graag informeren wij u over de visie, missie en doelen van deze commissie. Indien u interesse heeft, kunt u ook lid worden van deze commissie.

Visie
Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk voor het verkrijgen van kennis over passende, kwalitatief hoogwaardige en effectieve zorg. Deze kennis is zowel een belangrijk fundament voor het klinisch handelen als ook om te zorgen dat de zorg in Nederland toegankelijk, hoogwaardig en transparant blijft. Innovatie gaat hand in hand samen met toegepast wetenschappelijk onderzoek. Dit sluit aan bij de brede visie van ZKN om te komen tot een toekomstbestendig zorglandschap in Nederland. Klinieken zijn vanwege hun specialistische kennis, grote patiënten aantallen en hun innovatieve, dynamische karakter een relevante speler in het toegepast wetenschappelijk onderzoek in Nederland en daarbuiten. Daarnaast verbeteren klinieken de kwaliteit van de zorg door snelle implementatie van de resultaten van het onderzoek in de klinische praktijk.

Missie
De missie van de commissie is het versterken en organiseren van toegepast wetenschappelijk onderzoek en innovatie in klinieken en de implementatie van de resultaten van het onderzoek in de klinische praktijk.

 Doelen

  • Aantonen van kwaliteit en doelmatigheid van klinieken in het zorglandschap van Nederland;
  • Versterken elkaar door bundelen van expertise en het samenwerken op het gebied van toegepast wetenschappelijk onderzoek en innovatie;
  • Gebruiken van de gezamenlijke expertise over kliniek overschrijdende onderwerpen omtrent uitvoeren, interpreteren en implementeren van toegepast wetenschappelijk onderzoek en innovatie binnen ZKN;
  • Zichtbaar maken van de toegevoegde waarde van klinieken aan andere stakeholders middels toegepast wetenschappelijk onderzoek en innovatie.

Leden
De commissie wil een netwerk vormen tussen medewerkers van klinieken met het aandachtsgebied toegepast wetenschappelijk onderzoek en innovatie en kent geen maximum aantal leden. De commissie zoekt mensen werkzaam bij een ZKN kliniek met een wetenschappelijke achtergrond en interesse die zich actief bezig houden met wetenschap en innovatie.

De commissie komt vier maal per jaar digitaal samen, de volgende vergadering is gepland op woensdag 6 december van 12.30-13.30 via Teams. Mocht u willen deelnemen, kunt u zich opgeven bij Joanne Bloemsaat. Wilt u starten met wetenschappelijk onderzoek in uw kliniek, dan kunt u ook contact opnemen met Joanne. De commissie kan u mogelijk op weg helpen. 

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Joanne Bloemsaat - Minekus.

Profielfoto van Joanne Bloemsaat - Minekus
Joanne Bloemsaat - Minekus
Contactpersoon