Nieuwsbericht

Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ)

3 juni 2024

Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg

De Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) is bedoeld om digitale en hybride processen binnen de zorg te stimuleren. Dit initiatief heeft als doel om cliënten langer zelfstandig thuis te laten wonen en zorg- en ondersteuningsmedewerkers te ontlasten. Hieronder vindt u de belangrijkste punten van de STOZ. Met de STOZ kunnen aanbieders waaronder ook zelfstandige klinieken tot €25.000 subsidie krijgen wanneer ze in de beginfase zitten en tot €750.000 voor het opschalen en evalueren van een bestaand idee.

Voor de volgende projecten kan er een subsidie worden aangevraagd:

 1. Implementatiestart
  • Voor het ontwikkelen van een strategie en implementatieplan voor de inzet van digitale of hybride processen in zorg of ondersteuning.
 2. Opschalingsproject
  • Voor de implementatie en het opschalen van bewezen digitale of hybride processen in zorg of ondersteuning. De digitale of hybride processen die in aanmerking komen voor het opschalingsproject moeten op het STOZ-overzicht staan.
   • Het STOZ-overzicht biedt een gedetailleerd overzicht van bewezen digitale en hybride processen die in aanmerking komen voor subsidie via de STOZ. Het STOZ-overzicht is gebaseerd op het Pas-toe-overzicht van Digizo.nu. Digizo.nu is hét platform voor organisaties in de zorg en ondersteuning, die hen ondersteunt bij het transformeren van hun processen. Op basis van de transformatieagenda werkt Digizo.nu aan de waardebepaling en toetsing van processen.
   • Op dit moment is het STOZ-overzicht nog leeg. Raadpleeg de proceszoeker van Digizo.nu om op de hoogte te blijven van de processen die op dit moment door Digizo.nu worden beoordeeld. Ook kunt u hier inspiratie opdoen voor processen en toepassingen die u kunt inzetten via de evaluatieroute. Zodra bekend is welke processen in aanmerking komen voor de opschalingsroute, wordt dat op de website van de RVO ook gepubliceerd. Als er een nieuw proces op de pas-toe-lijst van Digizo.nu komt, komt dit proces bij de eerstvolgende update ook op het STOZ-overzicht te staan. Het STOZ-overzicht wordt een keer per kwartaal bijgewerkt.
 3. Evaluatieproject
  • Ook voor de implementatie en het opschalen van digitale of hybride processen in zorg of ondersteuning. Het verschil met de opschalingsroute is dat de op te schalen processen (nog) niet op het STOZ-overzicht staan en dat voor de projecten een evaluatie met waardebepaling moet worden uitgevoerd. Na deze evaluatie en waardebepaling kunnen deze processen mogelijk op het STOZ-overzicht komen te staan.

Voor meer informatie over de projecten, voorwaarden en beoordelingscriteria van de STOZ vind u op deze website: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/stoz

Vanaf 14 mei jl. is het mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen via www.rvo.nl./stoz.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Iftin Mohamud.

Profielfoto van Iftin Mohamud
Contactpersoon