Nieuwsbericht

Aan de slag met duurzaamheid, patiëntveiligheid of werkplezier in uw kliniek?

9 mei 2023

Welke deelsessie van het ZKN congres gaat u volgen? Op 15 juni 2023 organiseert ZKN haar jaarlijkse congres – dit jaar exclusief voor leden. Het programma kent twee rondes met interactieve deelsessies. In elke ronde heeft u de keuze uit vier sessies. Het ZKN congres is kosteloos te volgen en toegankelijk voor alle medewerkers van klinieken. 

Welke deelsessie kiest u? 

Deelsessies ronde 1

  • In de eerste ronde kunt u de sessie volgen van Frank de Koning van Wervingskracht over het vinden van (het juiste) personeel. Want wat zijn goede vervolgstappen als het online plaatsen van uw vacature – en afwachten - niet spontaan de juiste reacties oplevert? En wat zijn de do's en don'ts om als werkgever om onder de aandacht te komen?
  • U kunt ook aanschuiven bij Netteke Koster van Bureau Morgens over veranderkracht bij digitalisering. Er komen nogal wat digitale veranderingen op uw pad, van verplichte zaken als gegevensuitwisseling als mooie kansen rondom e-health, hoe zorgt u ervoor dat dergelijke veranderingen succesvol geïmplementeerd worden én intern omarmd?
  • De derde optie is een sessie waarbij twee leden aan het woord komen op het gebruik van uitkomstinformatie; Charlotte Molenaar van de Proctos Kliniek en Paulien van Kampen van Bergman Clinics. Veel klinieken meten al uitkomsten, maar wat doet u er vervolgens mee? We delen voorbeelden en ervaringen.
  • Bent u veel bezig met samenwerkingen met andere zorgaanbieders? Dan is dit een interessante sessie. Jurriaan Verduijn en Mascha Bots van KBS advocaten nemen u mee in het formaliseren van samenwerkingen en aandachtspunten en verplichtingen uit nieuwe wetgeving, zodat u aan de slag met nieuwe en/of het hernieuwen van samenwerkingen.

Na de eerste ronde deelsessies hebben we een uitgebreide lunchpauze om na te praten, te netwerken, leveranciers op de informatiemarkt te bezoeken of wellicht nog een pauzesessie te volgen in de treinwagon van ZorgkaartNederland. Vanaf 13.45 neemt u weer plaats bij de tweede deelsessie van uw keuze.

Deelsessies ronde 2

  • Zit de kwaliteit & veiligheid in uw kliniek helemaal goed? Sluit dan aan bij de sessie van Stephanie Scholte van programma Tijd voor Verbinding. Ze licht toe hoe u met het Safety-II principe juist kunt leren van de dingen die al goed gaan in de praktijk en hoe dat weer leidt tot meer vertrouwen in vakmanschap, autonomie en daarmee werkgeluk en behoud van personeel.
  • Ron Harmsen van de Copgroep en de HR-commissie van ZKN benadert het thema werkgeluk vanuit een andere invalshoek. Hoe gaat u om met hoge werkdruk, ziekteverzuim en stress en buigt u dat om naar aandacht voor werkplezier? Sluit aan en ga de uitdaging aan.
  • Misschien wel het actueelste onderwerp van het congres: duurzaamheid. We moeten er allemaal wat mee. Maar hoe krijgt u uw kliniek daarin mee? Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland neemt u mee in hoe u een lange termijn visie stelt die verder kijkt dan een duurzaam gebouw en subsidiepotjes.
  • Tot slot staat er een deelsessie op het programma op het snijvlak van informatisering en bekostiging met spreker Bas Wilkes, co-founder van abaud en voormalig financieel directeur bij Cardiologie Centra Nederland. Deze sessie is voor iedereen die wil weten wat digitalisering kan betekenen voor zijn kliniek en welke mogelijkheden er zijn om uw digitale toepassing bekostigd te krijgen.

Aanmelden en deelsessies kiezen

Heeft u uw keuze maakt? Meld u dan hier aan en kies uw deelsessies. Keuzestress of had u zich al opgegeven en een andere keuze gemaakt? Geen zorgen u kunt later altijd nog wisselen van sessie in de congresapp. Het hele programma leest u hier nog eens terug.  

 

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Lian van Mourik.

Profielfoto van Lian van Mourik
Lian van Mourik
Contactpersoon