ZKN Congres 2019 – Zichtbaar beter

De industriële Fabrique in Utrecht was op 13 juni het toneel van het ZKN jaarcongres. Meer dan 250 leden en relaties van ZKN waren aanwezig. Het thema van het congres: Zichtbaar beter. De ZKN governance code ‘Samen beter’ wordt op deze dag uitgereikt aan de minister van Medische zorg, Bruno Bruins.

Bekijk de terugblik

Hoe hebben de bezoekers het congres ervaren?

“Ik vond vooral de speech van Philip Idenburg goed. Hij was over de top, maar de boodschap sprak me erg aan. Ik geloof dat er verbetering nodig is in de oude structuur en dat we meer moeten uitgaan van wat de patiënt wil. Het is zoals Philip zei: De winst zit niet in de goedkoopste willen zijn, maar meer in wie de meeste waarde toevoegt. Ik vond het fijn om de dag daarmee af te sluiten.”

Wilma van den Berg-Gijbels

Bestuurder | Stichting RevaZorg

“Ik kom hier vooral om te netwerken. Iedereen staat open voor een gesprek en ook de locatie is top. Er werd vandaag veel over samenwerken gesproken. Ik denk ook dat we door samen te werken de kosten beheersbaar maken en geld overhouden om weer in de zorg te investeren. Het sterkt me dat anderen die behoefte ook voelen.”

Angelique Borst

Directeur Bedrijfsvoering | Stichting Park Medisch Centrum
 

“Vandaag was voor mij een bevestiging dat de herschikking van de zorg doorgezet moet worden. Ik denk dat de branchevereniging de klinieken kan samenbrengen om de herschikking in de zorg een extra duwtje in de rug te kunnen geven. Ook ben ik erg benieuwd naar de inhoud van de governancecode.”

Ruud Sijbers

Manager marketing, sales & communicatie | Annatommie mc

“Ik was zeer onder de indruk van de speech van Ronnie van Diemen. In de bezoeken van de inspectie die ik tot nu in verschillende klinieken meemaakte, was er vooral onbegrip vanuit de inspectie voor de setting waarin klinieken werken. Ik merkte niets van de samenwerking waar zij vandaag over sprak. Als de inspecteurs voortaan inderdaad deze nieuwe visie gaan dragen, dan vind ik het een mooie ontwikkeling. Ik ben blij dat ze deze signalen vanuit ZKN hebben opgepikt.”

Natasha Martina Phelipa

Chief Operations Officer | Haaglanden Clinics
 

Ik ben trots op de governancecode die wij vandaag lanceerden. Het is een kwaliteitsslag voor onze sector en een kwalitatief document waarmee het veld zichzelf reguleert. Op het gebied van winstuitkering, maar ook over besturen, organiseren, en de omgang met patiënten. Ook de minister en de inspectie zijn positief. Samenwerken en van elkaar leren: daar streven we naar.” 

Bram ter Harmsel

Directeur & Gynaecoloog | Roosevelt Kliniek

Het ZKN congres 2019 was mede mogelijk gemaakt door: