Nieuwsbericht

Eerste 3.534 afspraken voor vaccinatie kliniekmedewerkers gemaakt

20 mei 2021

20-05-2021, Zoetermeer 

Vandaag konden 9.500 zorgmedewerkers uit klinieken een afspraak maken voor hun corona vaccinatie. Het gaat om verpleegkundigen, OK-assistenten, artsen en alle andere zorgmedewerkers die dagelijks in fysiek contact staan met patiënten. Om 08.00 uur ging de boekingstool open en binnen 10 minuten waren de eerste 1.500 afspraken gemaakt. Rond 15.30 stond de teller op 3.534 afspraken.

De vaccinatie van kliniekmedewerkers vind veelal dit weekend al plaats in 14 deelnemende ziekenhuizen verspreid door Nederland. ZKN, haar leden en andere deelnemende klinieken zijn de deelnemende ziekenhuizen en de projectgroep pilot zeer erkentelijk voor hun inzet!

Grootschalige vaccinatie in ziekenhuizen
Momenteel wordt er in Nederland vooral gevaccineerd door de GGD’s. De vaccinatie van kliniekmedewerkers in ziekenhuizen is onderdeel van een test om de grootschalige vaccinatie in Nederland ook plaats te laten vinden in ziekenhuizen. Tijdens deze pilot wordt onder andere het aanmeld- en registratiesysteem getest. Tegelijk met de vaccinatie van kliniekmedewerkers worden ook medewerkers uit de categorale instellingen zoals dialysecentra en revalidatie-instellingen gevaccineerd.

Dat kliniekmedewerkers nu in de ziekenhuizen nog met enige voorrang gevaccineerd kunnen worden is voor velen een grote opluchting: “Wij zijn ontzettend blij met de vaccinatie van onze medewerkers! Het geeft ons vrijheid en stabiliseert de zorgverlening. Vanochtend werkte de boekingstool en veel van onze medewerkers hebben meteen een afspraak gemaakt." Aldus Geke Hoekstra, directeur bij OMC Hanzekliniek in Groningen.

CAO