Nieuwsbericht

ZKN nieuws op maat? Stel uw voorkeuren in

Ontvang ook ZKN nieuws op maat!

17 oktober 2022

Deze zomer is de nieuwe ZKN website live gegaan. Wist u dat u nu zelf kunt aangeven op welke thema’s u geïnformeerd wilt worden én hoe vaak?! Volg bijvoorbeeld ‘HR & Cao’, ‘Directiezaken’, ‘VIPP 5’ of allemaal. Van alle actieve leden op de ZKN website heeft zo’n 40% zijn voorkeuren al ingesteld. Stel ook uw voorkeuren in voor nieuws op maat!

Hoe werkt het?
We hebben al ons nieuws, documenten en bijeenkomsten ingedeeld op 12 thema’s. U kiest welke thema’s u wilt volgen en ontvangt dan wekelijks één mail met al het nieuws op de door u gekozen thema’s. U kunt er ook voor kiezen deze mail maandelijks of dagelijks te ontvangen (pas hier de frequentie aan).

 • Kies uw thema's hier bij 'expertise' (Let op, dit staat onderaan de pagina, onder de vraag naar uw expertise). 
 • Of, neem hieronder een kijkje bij de verschillende thema's en klik op 'volgen' op de thema pagina. 

 

Welke thema's kunt u volgen? 

Kwalitatieve & veilige zorg

 • ZKN-keurmerk en wet- en regelgeving: Alle ZKN-leden hebben het ZKN-keurmerk behaald. In dit thema delen we nieuws en wijzigingen in het ZKN-keurmerk, informatie over de Lorenz tool voor wet- en regelgeving, veiligheidsmanagementsystemen (VMS) en meer. 
 • Meten van kwaliteit: Lees hier meer over PROMs, PREMs, het meten van uitkomsten van zorg, de SKI-tool, indicatoren en bijvoorbeeld IGJ bezoeken.

Kwaliteitsprogramma's

 • Uitkomstgerichte zorg: Over HLA-programma Uitkomstgerichte Zorg die bijvoorbeeld werkt aan uitkomstensets (PROMs) en de campagne Samen Beslissen. We delen bijeenkomsten, tools, campagnemateriaal en nieuws. 
 • Zorgevaluatie en gepast gebruik: ZE&GG is één van de Hoofdlijnakkoord programma's waar ZKN zich aan heeft verbonden. Het programma zet zich in voor het implementeren van gepast gebruik van zorg en het evalueren van zorg.  
 • Meer programma's: ZKN is deelnemer in de programma's Tijd voor Verbinding (TvV) en Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP). Informatie en nieuws over deze programma's vindt u op deze pagina. 

Digitale zorg

 • Digitale zorg: Informatisering is een belangrijk thema binnen de zorg. Denk aan belangrijke zaken als: gegevensuitwisseling, e-health, telemonitoring, EPD's en PGO's. Via dit thema blijft u op de hoogte van de actualiteit van 'digitale zorg' voor uw kliniek. 
 • VIPP 5: Met VIPP 5 wordt de volgende stap gezet in het digitaal uitwisselen van medische gegevens. Het programma focust zich op de uitwisseling van medische gegevens met de patiënt via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) en tussen instellingen.
 • Programma Medicatieoverdracht: Dit programma zet zich in voor het digitaal uitwisselen van gegevens rondom medicatie. We delen het relevante nieuws met u. 

Besturen van een kliniek

 • Directiezaken: In dit thema deelt ZKN de informatie die op bestuurlijk niveau belangrijk is voor de kliniek en/of bedoeld voor de eindverantwoordelijke in de kliniek. Denk aan belangrijke uitvragen, strategische zaken, IZA nieuws of urgente oproepen of publicaties. Deze informatie werd voorheen verstuurd via de directiemailing aan directieleden en 1e contactpersonen.
 • Financiering & contractering: Als uw kliniek verzekerde zorg levert is financiering & contractering een belangrijk thema voor u om te volgen. We delen bijvoorbeeld informatie over inkoopbeleid, nieuws over zorgverzekeraars, het macrokader en de NZa. 
 • HR & cao: In dit thema vindt u alle actuele informatie over de huidige cao ZKN en ander HR thema's als de KiPZ regeling, werkdruk, vitaliteit, pensioen en meer. Heeft u een HR-vraag? Stel hem gerust op hier!
 • Corona: U vindt in dit thema het laatste corona nieuws, documenten en veelgestelde vragen. 
 • ZKN algemeen: Hier vindt u algemene zaken van de vereniging zoals over het ZKN congres, beschikbare communicatiemiddelen, interessante aanbiedingen en meer. Alle website gebruikers krijgen automatisch het nieuws uit dit thema. 

Hulp nodig?
Lukt het instellen niet of heeft u een andere vraag neem dan contact op met Lian van Mourik van ZKN. 

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Lian van Mourik.

Profielfoto van Lian van Mourik
Contactpersoon