Nieuwsbericht

Charlotte Molenaar (Proctos Kliniek) treedt aan als nieuw bestuurslid ZKN

13 maart 2023

Zoetermeer, 13 maart 2023, Charlotte Molenaar, directeur/oprichter en chirurg bij Proctos Kliniek, is per 1 maart 2023 toegetreden tot het bestuur van branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Het bestuur van ZKN bestaat uit directieleden werkzaam bij ZKN-klinieken. Charlotte neemt daarmee het stokje over van voormalig ZKN bestuurslid Kees-Peter de Roos. ZKN heet Charlotte van harte welkom in het ZKN-bestuur en dankt Kees-Peter de Roos hartelijk voor zijn bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de vereniging en branche.

Over Charlotte Molenaar
Charlotte Molenaar is opgeleid tot chirurg in het VU Medisch Centrum in Amsterdam en het Medisch Centrum Alkmaar (1995-2001). Na haar opleiding heeft zij in het MCA in Alkmaar en in het OLVG in Amsterdam als chirurg gewerkt. Zij ontwikkelde zich verder in kijkoperaties van de buik en de chirurgie van de maag en darmen. Van 2003 tot 2010 werkte ze als chirurg in Barcelona en specialiseerde zich in de proctologie en de chirurgie van de bekkenbodem. In juni 2010 keerde ze terug naar Nederland waar zij de Proctos Kliniek in Bilthoven oprichtte, waar zij nu directeur is. Sinds 2021 focust Charlotte zich volledig op het opleiden van nieuwe collega’s en verdere ontwikkeling van de organisatie.

Charlotte verzorgt naast het behandelen van patiënten nog altijd onderwijs aan huisartsen, medisch specialisten in opleiding en bekkenfysiotherapeuten. Als lid van de hoofdredactie van het Nederlands Tijdschrift voor Heelkunde schrijft Charlotte artikelen en columns voor dit vakblad voor chirurgen.

“Een belangrijke rol voor mij in het ZKN-bestuur is om de dokter te vertegenwoordigen die steeds weer opnieuw het belang van de patiënt onder de aandacht brengt. Ik kijk er naar uit om mij vanuit mijn rol als bestuurder bij ZKN in te zetten voor de verdere ontwikkeling van de branche, waarbij de patiënt centraal staat.” Aldus Charlotte Molenaar.

Hanneke Klopper, voorzitter ZKN: “Met het aantreden van Charlotte Molenaar in ons bestuur zijn wij weer op volle sterkte. We zijn blij dat we Charlotte als gepassioneerde professional met veel expertise op het gebied van veiligheid en innovatie van zorg in ons bestuur mogen verwelkomen.”

Namens de gehele vereniging heet ZKN Charlotte van harte welkom in het ZKN-bestuur. We kijken uit naar de samenwerking.
Charlotte Molenaar - Proctos Kliniek

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Lian van Mourik.

Profielfoto van Lian van Mourik
Lian van Mourik
Contactpersoon