Nieuwsbericht

Verbeteren patiëntveiligheid in de kliniek | ZKN-academie Tijd voor Verbinding

22 maart 2023

Is uw kliniek al bekend met het Safety-II gedachtegoed? Niet alleen focussen op wat fout gaat maar juist ook aandacht voor alles wat goed gaat in de dagelijkse zorg.

Het blijkt namelijk dat als u dit toepast binnen de organisatie, de winst groot is:
✅ Medewerkers ervaren betere samenwerking
✅ Het team ervaart meer betrokkenheid en autonomie
✅ Het werkplezier neemt toe en dit heeft weer invloed op behoud van personeel
✅ En last maar natuurlijk not least: de zorg én de patiëntveiligheid worden er beter van.

Meer Safety-II voordelen horen en tips voor een laagdrempelige toepassing in uw kliniek? Kom op dinsdag 11 april (12.30-13.30 uur) naar de ZKN academie over Tijd voor Verbinding. De academie wordt verzorgd door Stephanie Scholte, netwerkbouwer Zelfstandige Klinieken bij programma Tijd voor Verbinding.

Stephanie zal informatie geven over het programma en de drie thema’s, specifiek gericht op zorg in de zelfstandige kliniek: het Multidisciplinaire Gesprek, Antistolling en Kwetsbare Ouderen, en het onderliggende gedachtegoed van Safety-II.

Doelgroep: Deze academie is bedoeld voor verpleegkundigen, kwaliteitsmedewerkers en managers, of andere geïnteresseerden vanuit de klinieken. Uw kliniek hoeft nog niet mee te doen met het programma Tijd voor Verbinding.

Aanmelden voor de academie kan hier

Programma Tijd voor Verbinding
Leven deze bovengenoemde thema's in uw kliniek of kunnen ze juist wat meer aandacht gebruiken? Dan biedt het programma o.a. ondersteuning, relevante (netwerk)bijeenkomsten, nieuws en informatie en halen ze ook graag uw praktijkvoorbeeld(en) op. Meer informatie over het programma vindt u hier.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Marloes Franken.

Profielfoto van Marloes Franken
Contactpersoon