Nieuwsbericht

Week van de patiëntveiligheid

14 november 2023

De Week van de Patiëntveiligheid bestaat inmiddels meer dan tien jaar en wordt al enkele jaren verzorgd door het programma Tijd voor Verbinding (TvV). 

Tijd voor Verbinding

Patiëntveiligheid is niet iets waar je alleen aandacht aan geeft in een complicatiebespreking of bij een VIM melding. Hier ben je bewust en onbewust ieder moment mee bezig. Vanuit deze gedachte stimuleert Tijd voor Verbinding zorgprofessionals om het gesprek hierover te voeren met elkaar. Binnen uw organisatie, uw team of met een collega. Want door met elkaar te delen wat er al goed gaat én wat er beter kan, maken we de zorg echt veiliger. Met als uiteindelijk doel het voorkomen van vermijdbare schade en sterfte. 

Sta ook stil bij de Week van de patiëntveiligheid!

Bezoek de website voor inspiratie èn meld u aan voor een van de initiatieven van Tijd voor Verbinding. 
Download de handige toolkit om het gesprek te starten over patiëntveiligheid. U vindt er bijvoorbeeld kletspotkaartjes of een invulschema voor uw verbeterinitiatief, om uw wensen/doelen te concretiseren.

Donderdag 16 november; TvV organiseert samen met ZKN een digitale Lunch&Learn bijeenkomst van 12.30 tot 13.30 uur waarbij een aantal klinieken, waaronder Viasana, de Kinderkliniek en Proctoskliniek hun praktijkvoorbeelden delen. We leren van hun inzichten en gaan hier samen over in gesprek.

Meld u aan voor de Lunch&Learn sessie van ZKN.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Marloes Franken.

Profielfoto van Marloes Franken
Contactpersoon