Nieuwsbericht

Hoeveel vaccins heeft uw kliniek nodig voor uw medewerkers?

28 januari 2021

Donderdag 28 januari is de uitvraag verzonden over hoeveel vaccins uw kliniek nodig heeft ten behoeve van uw medewerkers. We vragen u met klem om de vragen zo snel als mogelijk, maar uiterlijk 5 februari, in te vullen. 

  • Organisaties met minder dan 7 vestigingen krijgen het verzoek de uitvraag, per postcode, in een digitale omgeving in te vullen. Dit verzoek is verzonden aan de 1e contactpersoon van de kliniek met een aparte e-mail per postcode. Let op; als uw organisatie meerdere vestigingen heeft krijgt u dus meerdere e-mails die u allemaal moet gebruiken.    
  • Organisaties met meer dan 7 vestigingen hebben per e-mail (gestuurd aan de HR-manager) een Excel bestand ontvangen om in te vullen.

Zoals hierboven omschreven heeft u of uw collega deze uitvraag ontvangen, stemt u intern af wie de uitvraag invult.
Bij vragen kunt u contact opnemen met ZKN via marloes.franken@zkn.nl.

Uitvraag ook ontvangen van IGJ?
VWS en RIVM hebben ZKN gevraagd het vaccinatieprogramma voor te bereiden voor alle klinieken in Nederland. Dit geldt zowel voor leden van ZKN als niet-leden. Om alle niet-leden te bereiken schrijft IGJ alle, bij haar bekende, klinieken aan met het verzoek aan niet-leden om te reageren op de uitvraag. ZKN-leden zullen dus ook deze uitnodiging ontvangen maar hoeven hier niets mee te doen. Dit staat ook vermeld in de e-mail van IGJ.

Help ons om juiste aantallen vaccins te bestellen
Zoals het er nu naar uitziet zullen vanaf april de zorgmedewerkers en mogelijk ook de overige medewerkers van uw kliniek gevaccineerd worden tegen COVID-19. Hiervoor moeten vaccins gereserveerd en besteld worden door het RIVM. ZKN levert RIVM de aantallen te bestellen vaccins per postcodegebied aan op basis van deze uitvraag onder klinieken. Waar en wanneer kliniek medewerkers gevaccineerd zullen worden is op dit moment nog niet bekend. ZKN zal haar leden hierover actief informeren zodra er meer bekend is.

Vragen?
Mocht u naar aanleiding van deze informatie of de uitvraag vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met ZKN via marloes.franken@zkn.nl.