Activiteit

Congres Tijd voor Verbinding | 5 oktober

05 okt
5 oktober 2023
10:00 tot 16:00
Relevante externe bijeenkomsten

ProgrammaTijd voor Verbinding organiseert dit jaar haar landelijke congres op 5 oktober 2023. Inschrijving is nu geopend

Op donderdag 5 oktober 2023 organiseert programma Tijd voor Verbinding alweer het derde congres in congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch. Dagvoorzitter Maarten Bouwhuis zorgt dan samen met tal van interessante sprekers voor een dag die bol staat van inspiratie op het gebied van patiëntveiligheid en de vier hoofdthema’s binnen het programma: antistollingszorg, kwetsbare ouderen, multidisciplinair gesprek en Safety-II . De toegang is geheel gratis. Ben je er weer bij?

Kom in beweging!
Laat je verrassen door een inspirerend programma in festivalopzet. Je kunt actief meedoen aan verschillende workshops, kampvuurgesprekken en lezingen. Ook krijg je volop de gelegenheid om tijdens het congres contacten te leggen met bestuurders, managers, (beleids)adviseurs, zorgprofessionals en patiënten/ervaringsdeskundigen uit de medisch specialistische zorg. Schrijf je in en bepaal op de dag zelf waar en hoe jij in beweging kunt komen!

Voor wie?
Zorgprofessionals, (patiënten)vertegenwoordigers, (beleids)adviseurs, leidinggevenden, bestuurders en toezichthouders in de medisch specialistische zorg.

Programma
We zijn volop bezig met het vormgeven van het programma en de workshops. Onder het tabblad 'programma' op deze website, vind je het volledige overzicht van alle activiteiten.  

Hieronder alvast enkele highlights en onderwerpen die op het congres te vinden zijn:

  • Hoe draagt psychologische veiligheid bij aan het verbeteren van patientveiligheid (door: Joriene Beks, expert psychologische veiligheid)
  • Het vergroten van veerkracht bij zorgprofessionals (door: Anne de Pagter, kinderarts-haematoloog in het EMC)
  • Inzichten en opbrengsten vanuit de eerste ronde ZonMw Safety-II onderzoeken
  • Een heuse theatervoorstelling over (het voeren van) het multidisciplinaire gesprek
  • (Oefenen met) het voeren van een kampvuurgesprek
  • Voor bestuurders / leden raad van bestuur en/of - toezicht: Een exclusieve lunchsessie over besturen in interne en externe netwerken rondom patiëntveiligheid
  • Voor (midden)management en leidinggevenden: Leiding geven vanuit vakmanschap, verbinding en vertrouwen
  • Werksessies en workshops rondom het verbeteren van patiëntveiligheid op de thema’s antistollingszorg, kwetsbare ouderen en het multidisciplinaire gesprek;

Daarnaast is er volop ruimte om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Na afloop heb je nieuwe ideeën, inzichten en handvatten om samen met collega’s en patiënten een volgende stap te zetten in patiëntveiligheid. Neem regelmatig even een kijkje op onze congrespagina's. De informatie wordt regelmatig bijgewerkt.

Accreditatie
We hebben accreditatie aangevraagd voor:
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)
Ziekenhuisapothekers (ZA)
Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA)
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals

Contact
Op deze pagina's vind je alle informatie over het programma en de locatie. De informatie wordt regelmatig bijgewerkt. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet direct contact op te nemen via programmatvv@congresbureau.nl.

Meld je aan!
Deelnemen aan het congres Tijd voor Verbinding is helemaal gratis! Je kunt je hier inschrijven, direct na je registratie ontvang je een bevestiging per e-mail.

We zien je graag op donderdag 5 oktober 2023!

Locatie

Oude Engelenseweg 1
5222 AA 's Hertogenbosch
Nederland